Ηλικιωμένος μένει σε ξενοδοχείο μετά από αλλεπάλληλες κλοπές στο σπίτι του

Μέσα σε πέντε περίπου μήνες έχει πέσει θύμα κλοπής τρεις φορές και ακόμα μια ληστείας, με αποτέλεσμα να έχει χάσει σχεδόν όλα του τα υπάρχοντα και πλέον να φοβάται να μείνει ακόμα και μέσα στο ίδιο του το σπίτι.

Ο ηλικιωμένος Γιώργος Σεμπέκος, από την περιοχή των Λαστεΐκων, σήμερα είναι αναγκασμένος να διαμένει σε ξενοδοχεία της πόλης του Πύργου, μέχρις ότου αποκαταστήσει τις ζημιές που έχουν προκληθεί στο σπίτι που έμενε πριν λίγο διάστημα.

Το συγκεκριμένο περιστατικό φέρνει για ακόμα μια φορά στο φως, το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν κυρίως οι ηλικιωμένοι, οι οποίοι ζουν μόνοι τους και συνήθως γίνονται «στόχος» διαρρηκτών.

Όπως ανέφερε στην εφημερίδα «Πατρίς», ο κ. Σεμπέκος, από την αρχή του έτους έχει έλθει αντιμέτωπος με τους δράστες των κλοπών και σε μια περίπτωση δέχθηκε και επίθεση, όταν προσπάθησε να αμυνθεί μέσα στο ίδιο του το σπίτι.

Σύμφωνα με τα όσα ισχυρίζεται κατά τον μήνα Φεβρουάριο του 2016, αντιλήφθηκε μέσα στο λυόμενο που μένει να βρίσκονται δύο άγνωστα άτομα. Στην προσπάθειά του να τους απωθήσει, οι δράστες τον χτύπησαν και άρπαξαν μέσα από το χώρο του σπιτιού ό,τι βρήκαν αξίας, ένα πορτοφόλι με κάποια χρήματα και το κινητό του τηλέφωνο. Ανήμπορος ο ίδιος να αντιδράσει, κοιτούσε το σπίτι του να λεηλατείται ενώ από τον περασμένο Μάρτιο που χρειάσθηκε να νοσηλευθεί στο Νοσοκομείο του Πύργου, εξαιτίας προβλήματος υγείας, η μικρή οικία, έγινε «άντρο» λεηλασίας.

Πριν από μερικές ημέρες, μάλιστα, ο ηλικιωμένος άνδρας, βρήκε για ακόμα μια φορά ίχνη διάρρηξης και τα περισσότερα αντικείμενα να λείπουν. Η ζημιά που προκάλεσαν οι δράστες ήταν μεγάλη και έτσι, ο κ. Σεμπέκος, όπως ο ίδιος αναφέρει, αναγκάσθηκε να βρει «καταφύγιο» σε ξενοδοχεία της πόλης του Πύργου, στα οποία διαμένει μέχρι σήμερα.

«Νοσηλεύθηκα για δύο περίπου μήνες στο Νοσοκομείο του Πύργου, γιατί χρειάσθηκε να κάνω μια εγχείριση. Φιλοξενήθηκα μετά, για σαράντα ημέρες περίπου, με πρωτοβουλία του Μητροπολίτη Ηλείας, στο άσυλο ανιάτων της Νέας Βασιλειάδας, έως ότου αναρρώσω, γιατί είμαι μόνος μου και δεν έχω κάποιον να με φροντίσει. Πριν από μία εβδομάδα που επέστρεψα και πάλι στο σπίτι, τα βρήκα όλα άνω κάτω και κάποια πράγματα να λείπουν. Τώρα ψάχνω τρόπο να φτιάξω τις ζημιές αλλά και πάλι είναι επικίνδυνο να μείνω εκεί. Προς το παρόν μένω σε ξενοδοχείο», αναφέρει ο κ. Σεμπέκος, που μόνο με την σύνταξη του ΟΓΑ που λαμβάνει προσπαθεί να ανταπεξέλθει στις δυσκολίες.

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook