Συνάντηση με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Ηρακλείου στο περιθώριο του 3ου Ελληνογερμανικού Φόρουμ Τροφίμων

Τα μείζονα θέματα που απασχολούν την τοπική επιχειρηματική κοινότητα είχε την ευκαιρία να συζητήσει ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου κ. Μανώλης Αλιφιεράκης με τον Υπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού κ. Γιώργο Σταθάκη, στο περιθώριο του 3ου Ελληνογερμανικού Φόρουμ Τροφίμων που πραγματοποιείται σήμερα και αύριο στο Επιμελητήριο Ηρακλείου.

Ο κ. Αλιφιεράκης ενημέρωσε τον Υπουργό για την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αναφέρθηκε στα μεγάλα αναπτυξιακά έργα που έχει ανάγκη η Κρήτη και επισήμανε ότι το έτος που διανύουμε αποτελεί μία ακόμη χρονιά αυξημένης βαρύτητας, κατά την οποία πρέπει να εδραιωθεί η οικονομία, ν’ επανακάμψουν οι επιχειρηματικές προσδοκίες, να υποχωρήσει η ανεργία και να περιοριστούν οι κοινωνικές ανισότητες.

Νωρίτερα ο κ. Αλιφιεράκης συναντήθηκε με τον Πρέσβη της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας Dr. Peter Schoof, τον οποίο ενημέρωσε για τους τομείς της επιχειρηματικής δραστηριότητας στην Κρήτη, τις εξαγωγές και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Κρητικής διατροφής.