Ως εκπρόσωπος  της Ελλάδας στο Διεθνές Συνέδριο Express Yourself, εντυπωσίασε  παρουσιάζοντας  μία εξαιρετική εργασία

Το Μουσικό Σχολείο Χανίων εκπροσώπησε την Ελλάδα στο Διεθνές Συνέδριο Express Yourself στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Chain Reaction. Το συνέδριο έλαβε χώρα το διήμερο από 9 ως 10 Μαΐου 2016, στο Plovdiv Βουλγαρίας.  Στο συνέδριο, που αφορούσε την διάδοση της διερευνητικής μάθησης, συμμετείχαν ομάδες καθηγητών και μαθητών από 12 χώρες.

Οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου ξεκίνησαν το συνέδριο παρουσιάζοντας την εργασία τους:“Effect of light on Photosynthesis” και εντυπωσίασαν, κατά γενική ομολογία όλων των συνέδρων, τόσο με το περιεχόμενο, το επίπεδο των πειραμάτων τους και την επιστημονική αξία της εργασίας τους, όσο με την αμεσότητα και την ευκρίνεια της παρουσίασης τους, όπως προέκυψε και από τα σχόλια του Dr. Stuart Bevins, του Sheffield University, που είναι και συντονιστής του προγράμματος Chain Reaction. Θεωρήθηκε μια από τις καλύτερες παρουσιάσεις του συνεδρίου.

Η ομάδα που έλαβε μέρος ήταν η νικήτρια ομάδα του αντίστοιχου Ελληνικού Συνεδρίου, τα Διαστημικά Λουλούδια, και αποτελούνταν από τους μαθητές: Μπονάτο Ιωάννη, Κουνδουράκη Φοίβη, Λουκά-Λουκόπουλο Σωκράτη και  Διγαλάκη Νίκο με υπεύθυνους καθηγητές τους Ανδρεδάκη Γιώργο (Χημικό) και την Χαλακατεβάκη Ειρήνη (Μαθηματικό). Το Πρόγραμμα χρηματοδοτήθηκε από την Ε.Ε.

Στα πλαίσια του συνεδρίου πραγματοποιήθηκαν Ομάδες Εργασίας τόσο σε επίπεδο καθηγητών, όσο και επίπεδο μαθητών ώστε να υπάρξει αλληλεπίδραση μεταξύ των συμμετεχόντων και διάχυση εκπαιδευτικών ιδεών.  Οι μαθητές είχαν επαφή με ξένες ως τότε για αυτούς πολιτισμικές και εκπαιδευτικές κουλτούρες. Ακόμα υπήρχε ξενάγηση στη πόλη και ενημέρωση για τους ιστορικούς δεσμούς της περιοχής με την Ελλάδα.

Οι αιτήσεις συμμετοχής στη διαδικασία εισαγωγής στο Μουσικό Σχολείο Χανίων θα γίνονται δεκτές μέχρι το τέλος Μαΐου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook