Στη σύλληψη ενός 57χρονου, σε περιοχή της Ιεράπετρας, προχώρησαν χθες αστυνομικοί. Ο άνδρας εντοπίστηκε σε δύσβατη περιοχή να ...περιποιείται 7 δενδρύλλια κάνναβης και συνελήφθη για καλλιέργεια  δενδρυλλίων κάνναβης και παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Τελωνειακού Κώδικα.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο εφαρμογής ειδικού σχεδίου, για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης και ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Ιεράπετρας σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Λασιθίου, του Αστυνομικού Τμήματος Ιεράπετρας και του Τμήματος Τροχαίας Ιεράπετρας.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης εντοπίστηκαν σε δύσβατη περιοχή του Δήμου Ιεράπετρας, επτά (7) δενδρύλλια κάνναβης ευρισκόμενα στο στάδιο της ανάπτυξης, ύψους ενός μέτρου και συνελήφθη ο 57χρονος κατά το χρόνο που πραγματοποιούσε καλλιεργητικές εργασίες.

Στη συνέχεια διενεργήθηκε έρευνα στην οικία του 57χρονου, κατά τη διάρκεια της οποίας βρέθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα καπνού βάρους 840 γραμμαρίων χωρίς να φέρει την προβλεπόμενη ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης και ως εκ τούτου στερούνταν τελωνειακού ελέγχου και σήμανσης.

Επιπλέον βρέθηκε και κατασχέθηκε μικροποσότητα κάνναβης και αυτοσχέδιο τσιγάρο το οποίο περιείχε ποσότητα κάνναβης αναμεμειγμένο με καπνό.

Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Ιεράπετρας, ενώ ο συλληφθείς, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λασιθίου.