Με τη συμμετοχή του υπουργού Εξωτερικών της Κύπρου Ιωάννη Κασουλίδη πραγματοποιούνται οι εργασίες του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΣΕΠ), με αντικείμενο τις εξελίξεις στο Κυπριακό.

Τον κ. Κασουλίδη, ο οποίος συνοδεύει τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη στις διαδοχικές του επαφές με την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία στην Ελλάδα, υποδέχθηκε ο Νίκος Κοτζιάς.

Στη συνεδρίαση που πραγματοποιείται υπό τον Νίκο Κοτζιά, μετέχουν εκπρόσωποι των κοινοβουλευτικών κομμάτων.

Από τον ΣΥΡΙΖΑ οι βουλευτές Δημήτρης Εμμανουηλίδης και Ελένη Τριανταφύλλου και ο συντονιστής του Τομέα Διεθνών Σχέσεων του κόμματος Παναγιώτης Τριγάζης, εκ μέρους της ΝΔ η βουλευτής και πρώην υπουργός Εξωτερικών, Ντόρα Μπακογιάννη και ο πρέσβης εκ προσωπικοτήτων Γιάννης Σαββαΐδης.

Από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη ο Ανδρέας Λοβέρδος και η Συλβάνα Ράπτη, εκ μέρος του Ποταμιού ο Σπύρος Δανέλλης και ο πρέσβης εκ προσωπικοτήτων Γιώργος Κακλίτης.

Από τους ΑΝΕΛ ο Κώστας Ζουράρις και ο πρέσβης εκ προσωπικοτήτων Ελευθέριος Καραγιάννης και εκ μέρους της Ένωσης Κεντρώων η Ελένη Μαρτσάκου και ο Γιώργος Κουτουλάκης.

Παρόντες ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Νίκος Ξυδάκης και οι υφυπουργοί Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης και Δημήτρης Μάρδας, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου Εξωτερικών, ο καθηγητής Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πειραιά Πέτρος Λιάκουρας και ο εμπειρογνώμονας πρεσβευτής σύμβουλος Α’, Γιώργος Μπακατσιάνος.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook