Με ερώτηση του προς το αρμόδιο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, ο γραμματέας της Κ.Ο. Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου ζητά να αποκατασταθεί άμεσα το πρόβλημα της επιλεξιμότητας βοσκοτόπων.

Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

“Μείζον θέμα έχει δημιουργηθεί για εκατοντάδες κτηνοτροφικές οικογένειες που με τη δημοσιοποίηση των χαρτών του ΟΠΕΚΕΠΕ είδαν έκπληκτοι να μην υπάρχουν στις υπό δήλωση εκτάσεις τα απαραίτητα στρέμματα, τα οποία είναι αναγκαία για να ενεργοποιήσουν τα δικαιώματα τους.

Τα οριστικά δικαιώματα εκδόθηκαν (μετά κόπων, βασάνων και καθυστερήσεων) πριν από  δυο περίπου μήνες, λαμβάνοντας υπόψη τις επιλεξιμότητες του έτους 2015.

Σήμερα και ενώ έχει ξεκινήσει η ενεργοποίηση των δικαιωμάτων, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν, έρχεστε και μειώνετε τα επιλέξιμα βοσκοτόπια σε ποσοστό άνω του 20% σε όλη την Κρήτη και η μείωση ξεπερνά και το 56% ιδιαίτερα στις περιοχές των Αστερουσίων.

Οι αλλαγές αυτές στο χαρτογραφικό υπόβαθρο, προκαλούν οργή και αγανάκτηση στους κτηνοτρόφους για τους οποίους πλέον είναι ορατός ο κίνδυνος οριστικής απώλειας των δικαιωμάτων τους, αφού δεν μπορούν να τα ενεργοποιήσουν .

Η περιφέρεια Κρήτης, αναγνωρίζει το πρόβλημα και εκφράζει την στήριξη της στους αγρότες.

Επειδή το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης οφείλει να ξεκαθαρίσει το τοπίο

Ερωτάσθε κ. Υπουργέ,

Σε ποιες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε προκειμένου να αποκατασταθεί άμεσα το πρόβλημα και να μην κινδυνεύουν οι δικαιούχοι παραγωγοί με απώλεια δικαιωμάτων;”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook