Ο υπουργός Εξωτερικών, Μάρκος Κυπριανού, επιβεβαίωσε την υποβολή της παραίτησής του, δηλώνοντας ότι παραιτήθηκε για λόγους πολιτικής ευθιξίας και όχι γιατί υπάρχει αίσθημα ενοχής εκ μέρους του.

Μιλώντας μετά τη συνεδρία της επιτροπής Άμυνας της Βουλής, ενώπιον της οποίας κατέθεσε σχετικά με τη μεγάλη έκρηξη στη ναυτική βάση στο Μαρί, ο κ. Κυπριανού είπε πως «πρέπει να σταματήσει το παιγνίδι των εντυπώσεων και η αναζήτηση αποδιοπομπαίων τράγων».

«Η αδικία σε βάρος μου δεν είναι προσωπική», είπε και πρόσθεσε ότι ο ίδιος αρνείται να δώσει λαβή σε πολιτικά παιγνίδια.

Ο Μάρκος Κυπριανού εξέφρασε τη λύπη για την τραγωδία στο Μαρί, για τα λάθη και τις παραλείψεις, και διαβεβαίωσε ότι θα συμβάλει στη διαλεύκανση της υπόθεσης. Απηύθυνε, εξάλλου, έκκληση για επίδειξη υπευθυνότητας από όλους και εξέφρασε την ελπίδα όλοι να εργαστούν για να αποδοθούν οι πραγματικές ευθύνες και όχι να αποδοθούν ευθύνες για χάρη των εντυπώσεων.

Νωρίτερα, κατέθεσε στην Επιτροπή Άμυνας της Βουλής, που άρχισε το πρωί τη σε βάθος διερεύνηση των συνθηκών, κάτω από τις οποίες επισυνέβη η έκρηξη. Ο κ. Κυπριανού φέρεται να δήλωσε στην, κεκλεισμένων των θυρών, συνεδρία της Επιτροπής ότι η συνεργασία του με τον Πρόεδρο Δημ. Χριστόφια επί του θέματος των κατασχεθέντων Ιρανικών εκρηκτικών, που αποθηκεύθηκαν στη βάση στο Μαρί, δεν ήταν από τις πιο εύκολες.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέφανος Στεφάνου, επιβεβαίωσε την υποβολή παραίτησης από τον υπουργό Εξωτερικών, Μάρκο Κυπριανού.

Ο εκπρόσωπος, που μιλούσε μετά το πέρας της σημερινής συνεδρίας του Εθνικού Συμβουλίου, ανέφερε ότι ο κ. Κυπριανού ενημέρωσε τον Πρόεδρο Χριστόφια για την πρόθεσή του να ζητήσει απαλλαγή από τα καθήκοντά του.

Ο Μάριος Καρογιάν, Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος από το οποίο προέρχεται ο κ. Κυπριανού, δήλωσε ότι ήταν γνώστης της πρόθεσης του κ. Κυπριανού να παραιτηθεί και πρόσθεσε ότι περισσότερα για το θέμα θα ανακοινωθούν αργότερα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook