Τελευταία ενημέρωση: 12:10

SOS εξέπεμψε κατά τη διάρκεια της νύχτας ένα πλοιάριο ανατολικά της Σητείας με τα λιμένικά σκάφη που έσπευσαν στο σημείο να διαπιστώνουν πως πάνω σε αυτό βρίσκονται περίπου 65 μετανάστες.

Άμεσα ξεκίνησε η διαδικασία μεταφοράς τους στη στεριά, στην οποία συμμετείχαν και αλιευτικά σκάφη.

Μάλιστα το λιμενικό το πρωί προχώρησε και στη σύλληψη των διακινητών οι οποίοι κατά τη διάρκεια προσέγγισης του λιμενικού έπεσαν στη θάλασσα και κρύφτηκαν στα βράχια.

Σύμφωνα με πληροφορίες ανάμεσα στους 65 μετανάστες υπάρχουν και 17 παιδιά.

Οι μετανάστες έχουν μεταφερθεί στη Σητεία όπου οι αρχές έχουν ξεκινήσει την καθιερωμένη διαδικασία για τον έλεγχο και την καταγραφή τους.

Για τα 65 άτομα, που κατάγονται από τη Συρία, το Πακιστάν και το Αφγανιστάν, έχουν ήδη ενεργοποιηθεί αστυνομία, Ερυθρός Σταυρός, το νοσοκομείο Σητείας και η αντιπεριφέρεια.

Ωστόσο πρόβλημα παραμένει το που θα φιλοξενηθούν αφού σύμφωνα με το δήμαρχο Σητείας κ. Πατεράκη υπάρχουν χώροι άδειοι αλλά οι αρμόδιοι φορείς αρνούνται να τους δώσουν.

Οι χώροι είναι το παλιό κτήριο αεροδρόμιου και το κτήριο της ΚΕΓΕ τα οποία, σύμφωνα πάντα με το δήμαρχο, αεροπορία και  υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης αρνούνται να παραχωρήσουν.

Φωτο: Style100fm.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook