Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 14 Μαΐου η εκδρομή "ΑΠΟΔΡΑΣΗ ΣΤΗ ΦΥΣΗ" που διοργάνωσε η ομάδα ‘Είμαι  Ακόμα Παιδί’ για τα 28 παιδιά από το Κέντρο προστασίας Παιδιού και τα 14 παιδιά της Στέγης Αρρένων Ανηλίκων, στο φαράγγι των Πεζών ή Κουναβιανό φαράγγι σε συνεργασία με τον Φυσιολατρικό Σύλλογο Ηρακλείου.

Η πεζοπορία ξεκίνησε στις 10.30 το πρωί με τα παιδιά να κοιτούν και να ρωτούν με περιέργεια ότι έβλεπαν στο καταπράσινο τοπίο που το διέσχιζε ποταμός.

Ωστόσο τα δέντρα ήταν τόσα πολλά που σε κάποια σημεία κάλυπταν τον ουρανό, ενώ είχαν δημιουργηθεί φυσικές σπηλιές στα πετρώματα του φαραγγιού σε διάφορα σημεία. Μικροί και μεγάλοι απόλαυσαν την 3ωρη διαδρομή . 

Στην μέση του φαραγγιού περίπου στην θέση ξεκούρασης όπου υπήρχαν πετροχτιστα τραπέζια και παγκάκια πραγματοποιήθηκε πικ νικ με ποικίλα εδέσματα, όπου τα παιδιά όσο απολάμβαναν το φαγητό τους δεν σταμάτησαν να ευχαριστούν τους διοργανωτές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η  μεταφορά με το πούλμαν ήταν μια δωρεά του φυσιολατρικού συλλόγου Ηρακλείου,  ενώ τα εδέσματα ήταν μια προσφορά από τις εθελόντριες του συλλόγου. Στην όλη προσπάθεια συμμετείχε και ο Ερυθρός Σταυρός.

Η εθελοντική ομάδα Είμαι Ακόμα Παιδί προσφέρει δράσεις εξωστρέφειας και κοινωνικοποιήσης για τα παιδιά που ζούνε σε ιδρύματα.

Η εν λόγω "Αποδραση στη φύση" υλοποιήθηκε σε αυτό το πλαίσιο, ως μία από τις πρωτοβουλίες της ομάδας εκτός του ιδρυματικού χώρου.

Τέλος , εκφράζει ιδιαίτερες ευχαρίστιες στον Φυσιολατρικό Σύλλογο Ηρακλείου και τους εθελοντές Σαμαρειτες του Ερυθρού Σταυρού για την συνεισφορά τους στην υλοποίηση μίας ακόμα δράσης για τα παιδιά.


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook