Αισιόδοξα μηνύματα για την εξέλιξη των τουριστικών ροών από τις νέες αγορές-στόχους του ελληνικού τουρισμού, μετέφερε ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος, σε συνάντηση που είχε την Δευτέρα με δημοσιογράφους, εστιάζοντας κυρίως στις αγορές της Ρωσίας της Ουκρανίας, του Ισραήλ, αλλά και της Τουρκίας.

Η Ρωσία αναδεικνύεται σε βασική αγορά για το ελληνικό τουριστικό προϊόν. Φέτος, όπως δήλωσε ο υπουργός, κινείται με άνοδο 60% σε σχέση με πέρσι και πλέον ο στόχος των 650.000 αφίξεων θα πρέπει να θεωρείται δεδομένος.

Έχοντας ολοκληρώσει έναν κύκλο ταξιδιών στις τέσσερις αγορές, ο κ. Γερουλάνος τόνισε, ότι ήδη η Ουκρανία με τη σειρά της κινείται με άνοδο 50%, το Ισραήλ με 30% και η Τουρκία τρέχει με διψήφιο ποσοστό ανόδου.

Χαρακτηριστικό τής δυναμικής που εμφανίζει η Ελλάδα στις βαλκανικές χώρες είναι και το γεγονός, ότι πολλοί επισκέπτες φέτος έχουν κατακλύσει τα κάμπινγκ της Βόρειας Ελλάδας, φτάνοντας κυρίως με οχήματα, γεγονός που δεν αποτυπώνεται στις αφίξεις μέχρι σήμερα.

Ο κ. Γερουλάνος στο πρόσφατο ταξίδι του στη Ρωσία, όπως είπε, διαπίστωσε ιδίοις όμμασιν την πολύ καλή δουλειά που γίνεται στις θεωρήσεις Visa, και παράλληλα εξετάζεται το ενδεχόμενο μεγάλοι τουριστικοί πράκτορες να μπορούν να διεκπαιρεώνουν όλες εκείνες τις διαδικασίες που απαιτούνται μέχρι τη θεώρηση, όπου και μετά θα αναλαμβάνει δράση το ελληνικό προξενείο.

Με τον τρόπο αυτόν εκτιμάται ότι θα εξοικονομηθούν πολύτιμα κονδύλια για διαφήμιση στη
συγκεκριμένη αγορά.

Το ΥΠΠΟΤ ποντάρει στο άνοιγμα των νέων αγορών προκειμένου να ελαχιστοποιήσει την εξάρτηση του από τις αγορές βαρόμετρο για τον ελληνικό τουρισμό (Αγγλία, Γερμανία) και ήδη μέσα στο Σεπτέμβριο σύμφωνα με πληροφορίες θα πραγματοποιήσει ταξίδι στην Ινδία για το άνοιγμα και αυτής της αγοράς.

Μιλώντας για θέματα της τρέχουσας τουριστικής ατζέντας, ο κ. Γερουλάνος αναφέθηκε στη σημασία της τουριστικής κατοικίας στα συνολικά μεγέθη του ελληνικού τουρισμού, τονίζοντας ότι με τις προωθούμενες ρυθμίσεις θα υλοποιηθούν τουριστικές κατοικίες σε πεντάστερες ξενοδοχειακές μονάδες.

Ο υπουργός τόνισε ότι υπάρχει εκφρασμένο ενδιαφέρον τόσο για αγορά τουριστικών κατοικιών από Ρώσους, αλλά και από Ισραηλινούς για επενδύσεις σε αυτό το μέτωπο.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook