Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι προγραμματισμένες εξετάσεις Μαύρων Ζωνών 1ο και 2ο dan του Αθλητικού Συλλόγου Μινώταυρος Αγίου Νικολάου με άλλους 4 Συλλόγους στην ανατολική Κρήτη υπό την εποπτεία του κύριου Γεροντή Ιωάννη.

Οι εξετάσεις πραγματοποιήθηκαν στις 21 Μαίου ημέρα Σάββατο στις εγκαταστάσεις του Συλλόγου.  Πήραν μέρος 6 άτομα ξεκίνησαν 11:00πμ και έλαβαν τέλος στις 17:00μμ.  Οι αθλητές εξετάσθηκαν σε όλη την εξεταστέα ύλη του αθλήματος και παράλληλα μιας ολοκληρωμένης πολεμικής τέχνης (tull, ελεύθερη μάχη, ειδικές τεχνικές, τεχνικές δύναμης και αυτοάμυνες), που εκπαιδεύει τον αθλητή σωματικά και ψυχικά με αποτέλεσμα την πλήρη τεχνική του κατάρτιση, αλλά και την πειθαρχεία ώστε να ολοκληρωθεί ο αθλητής στον βαθμό που χρειάζεται.

Οι αθλητές που εξετάστηκαν δείχνουν ότι βρίσκονται σε αρκετά υψηλό τεχνικό επίπεδο καθόσον έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό και πέτυχαν με αρκετά καλές βαθμολογίες τον βαθμό που κατέκτησαν. 

Από τον Α.Σ. Μινώταυρο Αγίου Νικολάου, ο Λουλακάκης Γεώργιος προάχθηκε με πολύ καλή βαθμολογία στο 2ο dan ο οποίος θεωρείται πλέον επίσημα βοηθός εκπαιδευτή στην περιοχή του Αγίου Νικολάου.  Ο Γιώργος κάνει πάνω από 5 χρόνια και ειδικά τα τελευταία 3 χρόνια είναι στηλοβάτης στην σχολή του Αγίου Νικολάου, βοηθώντας καθημερινά στο να ανεβαίνει το επίπεδο της σχολής και θέτωντας συνέχεια υψηλότερους στόχους τόσο για το Σύλλογο όσο και για τον πρωταθλητισμό. Έχει πάρει μέρος σε όλα τα σεμινάρια του Συλλόγου με ομοσπονδιακούς προπονητές, με κορεάτες όπως ο senior Grand Master Kim Ung Choll 9 dan, τον μέντορα των πολεμικών τεχνών Ζαμπίδη Μιχάλη και μετά την εξέταση που έκανε προχωρώντας στο 2ο dan, θεωρείται πλέον βοηθός εκπαιδευτή παρέχοντας τις γνώσεις του στο κομμάτι του taekwon-do αλλά και στο kick boxing που ασχολούμαστε τα τελευταία 2 χρόνια.  

Σε ανακοίνωση του ο Σύλλογος είπε: Θέλουμε δημόσια να δώσουμε συγχαρητήρια στους αθλητές γιατί έπειτα από χρόνια σκληρής προπόνησης και δουλειάς εξετάστηκαν και απέδειξαν με την επιτυχία τους ότι άξιζε τον κόπο, καλή συνέχεια στο άθλημα τους και να μην ξεχάσουν ότι οι πολεμικές τέχνες αρχίζουν μετά την μαύρη ζώνη.

Η τεχνοτροπία του συστήματος δημιουργεί τα θεμέλια σωστών χαρακτήρων και συμπεριφορών που διέπονται από σεβασμό, πειθαρχία και σκληρή δουλειά, αποδεικνύοντας ότι οι πολεμικές τέχνες είναι πολιτισμός όταν έχουμε αυτοέλεγχο και σωστή εκπαίδευση. 

Αναλυτικά οι αθλητές οι οποίοι εξετάστηκαν για το 2ο dan ήταν: Λουλακάκης Γεώργιος, Κατσαμάκας Παναγιώτης, Παπαδάκης Μιχάλης και για το 1ο dan Κουρίνου Μαρία, Καρύδη Δήμητρα, Μαρκετάκης Χρήστος. 

Επόμενος στόχος είναι η πρόκριση για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα όπου οι αθλητές της σχολής Gerontis Fighters θα δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό με σκοπό την κατάκτηση της πρώτης θέσης και την στελέχωση της εθνικής ομάδας για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί τον Σεπτέμβριο στην Ιταλία.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook