Είδηση της βραδιάς αποτέλεσε η παραχώρηση γραφείου από το Δήμο Χανίων, στην οδό Μυλωνογιάννη & Υψηλάντων, το οποίο θα λειτουργεί κάθε Πέμπτη και Παρασκευή απόγευμα 19:00-21:00 με σκοπό να ενημερώνει το κοινό για το Δίκτυο και τις δράσεις του στην πόλη των Χανίων.

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη την Τετάρτη 25 Μαΐου 2016, στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων, η 2η συνάντηση εθελοντών του «Διαβάζω για τους Άλλους» στα Χανιά, σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κρήτης, Περιφερειακή Ενότητα Χανίων. Περισσότεροι από 160 Χανιώτες παρευρέθησαν στην εκδήλωση και ενημερώθηκαν για τις  δράσεις του «Διαβάζω για τους Άλλους» στην πόλη των Χανίων, μοιραστήκαν μαζί με τους διοργανωτές το Όραμα τους και εμπνεύστηκαν να γίνουν εθελοντές του Δικτύου ώστε να συμβάλλουν στην ανάπτυξη του «Διαβάζω για τους Άλλους» στα Χανιά.

Στόχος είναι το «Διαβάζω για τους Άλλους» να γίνει πυλώνας της κοινωνίας των Χανίων. Σε αυτόν τον στόχο έμπρακτα συμβάλουν η Περιφέρεια Κρήτης, Περιφερειακή Ενότητα Χανίων. Ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων κύριος Βουλγαράκης τίμησε το Δίκτυο με την παρουσία του, προλογίζοντας την 2η συνάντηση εθελοντών και ενθαρρύνοντας τους ήδη εγγεγραμμένους εθελοντές να συνεχίσουν την προσπάθεια τους.

Το παρόν στην εκδήλωση έδωσε και ο Δήμος Χανίων που εκπροσωπήθηκε από την Αντιδήμαρχο κυρία Βαρβάρα Περράκη, η οποία σε συνεργασία με την κυρία Βιβή Χουδάκη, προϊσταμένη της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων, έκαναν την αρχική πρόσκληση και έτσι έβαλαν το πρώτο λιθαράκι ώστε να εξαπλωθεί το «Διαβάζω για τους Άλλους» στην πόλη των Χανίων και στη δυτική πλευρά της Κρήτης.

Ο Διευθυντής του Δημοτικού Γηροκομείου Χανίων, κύριος Γιώργος Κουκλάκης, αναγνώρισε δημόσια την προσφορά του Διαβάζω για τους Άλλους στα Χανιά τονίζοντας το ευεργετικό έργο του Δικτύου στο Δημοτικό Γηροκομείο όπου Χανιώτες εθελοντές διαβάζουν σε εβδομαδιαία βάση στους ηλικιωμένους που φιλοξενούνται στη Μονάδα. Σημαντικό κομμάτι της εκδήλωσης η παρουσία των ενεργών εθελοντών οι οποίοι μοιράστηκαν δημόσια το κλίμα, τα συναισθήματα και την εμπειρία τους από τη συμμετοχή τους στις δράσεις του διαβάζω για τους άλλους.

Οι Υπεύθυνοι των δράσεων Χανίων, η πρόεδρος Αργυρώ Σπυριδάκη και ο Θοδωρής Τσάτσος Αντιπρόεδρος του Δικτύου μοιράστηκαν  μας λόγους για τους οποίους εμπνεύστηκαν ώστε να δραστηριοποιούνται στο «Διαβάζω για τους Άλλους»  με αποτέλεσμα να συγκινήσουν – παρακινήσουν δεκάδες νέους εθελοντές να γίνουν μέρος της μεγάλης οικογένειας του «Διαβάζω για τους Άλλους».

Είδηση της βραδιάς αποτέλεσε η παραχώρηση γραφείου από το Δήμο Χανίων, στην οδό Μυλωνογιάννη & Υψηλάντων, το οποίο θα λειτουργεί κάθε Πέμπτη και Παρασκευή απόγευμα 19:00-21:00 με σκοπό να ενημερώνει το κοινό για το Δίκτυο και τις δράσεις του στην πόλη των Χανίων.

Σε ανακοίνωσή τους οι πρωταγωνιστές της δράσης ευχαριστούν όσουνς συνέβαλαν στην διοργάνωση και καλούν τον κόσμο να τους γνωρίσει

 “Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τον κόσμο που μας τίμησε με την παρουσία του, τους εθελοντές μας που δούλεψαν ώστε να διοργανωθεί η 2η συνάντηση εθελοντών, όλα τα ΜΜΕ της πόλης που συνεργαστήκαμε και μας στήριξαν, όλους τους χορηγούς μας που συνέβαλαν στην άρτια διοργάνωση και τέλος να ευχαριστήσουμε την Περιφέρεια Κρήτης, Περιφερειακή Ενότητα Χανίων που μας στήριξε. Επίσης ευχαριστούμε τον Δήμο και την Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων που μας στηρίζουν από τα πρώτα μας βήματα στην πόλη των Χανίων. Επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο διαδίκτυο για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις δράσεις του Δικτύου στο www.giatousallous.gr ή επικοινωνήστε στο 6945 205850″.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook