Η 23χρονη Τζοάνα Παλάνι περιέγραψε την εμπειρία της στη Συρία – Τι είπε για τις ανήλικες σκλάβες του σεξ 

Μπορεί να σπούδαζε Πολιτικές Επιστήμες και Φιλοσοφία στην Κοπεγχάγη, όμως, πριν περίπου ένα χρόνο η 23χρονη Τζοάνα Παλάνι εγκατέλειψε τη φοιτητική ζωή για να πολεμήσει τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.

Η Παλάνι άφησε πίσω της τους φίλους της και την οικογένειά της και ταξίδεψε μέχρι τη Συρία για να ενταχθεί στους μαχητές Πεσμεργκά και να ενισχύσει τον αγώνα κατά των τζιχαντιστών.

Μιλώντας στην ιστοσελίδα Vice, η νεαρή γυναίκα που έχει καταγωγή από το Κουρδιστάν δήλωσε πως είναι εύκολο να σκοτώνει κανείς τους άνδρες του Ισλαμικού Κράτους.

«Οι μαχητές του ΙΚ είναι πολύ καλοί στο να θυσιάζονται, αλλά οι στρατιώτες του Άσαντ είναι πολύ καλά εκπαιδευμένοι και είναι μηχανές θανάτου», πρόσθεσε η Παλάνι, η οποία αποκάλυψε τη βαρβαρότητα που αντίκρισε όταν έφτασε στη Συρία.

Την πρώτη της κιόλας νύχτα είδε να σκοτώνεται από ελεύθερο σκοπευτή μία γυναίκα που υπηρετούσε μαζί της, ενώ εξήγησε πως είδε μικρά παιδιά να κακοποιούνται από άνδρες του Ισλαμικού Κράτους.

«Αυτά τα μικρά κορίτσια, οι σκλάβες του σεξ, δε μπορώ ως άνθρωπος, αλλά κυρίως ως κορίτσι από το Κουρδιστάν, να τα αγνοήσω», είπε η νεαρή που έπειτα από έξι μήνες παραμονής στη Συρία, επέστρεψε στη Δανία.

«Δε μπορώ να πω ότι είμαι καλά στη Δανία και να ξεχάσω όσα συμβαίνουν στα κορίτσια στο Κουρδιστάν», συμπλήρωσε λέγοντας πως μόλις έφτασε στην πατρίδα της, η κουρδική αστυνομία την ενημέρωσε πως το διαβατήριό της δεν είναι πια σε ισχύ.

Επομένως, αν επιστρέψει στη Συρία ή στο Ιράκ θα μπορούσε να φυλακιστεί μέχρι έξι χρόνια. Ωστόσο, η ίδια δείχνει αποφασισμένη να επιστρέψει στη Συρία ανεξαρτήτως των κινδύνων. 

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook