Απάντηση στο σχόλιο μας έδωσε ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου Χανίων, όπου ούτε λίγο, ούτε πολύ κάνει και μία μικρή ανασκόπηση των προβλημάτων που υπάρχουν εκεί. 

Αρχικά να σημειώσουμε ότι δεν αμφισβητείται η προσπάθεια και οι επιτυχίες όλων των ανθρώπων του νοσοκομείου, πού κάτω από αντίξοες συνθήκες καταφέρνουν να παρέχουν ιατρικές υπηρεσίες υψηλού επιπέδου στους ασθενείς και το νοσοκομείο λειτουργεί κυρίως με το φιλότιμο των εργαζομένων.

Από εκεί και πέρα, επειδή παρακολουθούμε και γνωρίζουμε το θέμα, άποψη μας είναι ότι οι μάχες κερδίζονται με καθημερινή προσπάθεια και δεν σταματάνε στο ρεπορτάζ που θα προκαλέσει ένα Μέσο, σε ένα δελτίο τύπου συμμετοχής σε απεργιακές κινητοποιήσεις ή και ακόμα σε μία ερώτηση ενός Βουλευτή γειτονικού (;) Νομού.  

Τα θέματα είναι πολλά, οι πολίτες έρχονται κάθε μέρα αντιμέτωποι με τα προβλήματα του νοσοκομείου και πρέπει συνεχώς να αναδεικνύονται, ώστε η κεντρική εξουσία να λαμβάνει αδιαλείπτως το μήνυμα ότι το σύστημα υγείας πάσχει την τελευταία 5ετία, ίσως και παραπάνω.

Εμείς ήμασταν και θα είμαστε αρωγοί στην προσπάθεια σας για την ανάδειξη των προβλημάτων, γιατί αυτός άλλωστε είναι ο σκοπός μας.

Ακολουθεί η απάντηση του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Χανίων:

Αγαπητέ κύριε Ξυγκάκη, στην στήλη σας παραπολιτικά με μεγάλη έκπληξη διαβάσαμε άρθρο σας που αναφέρετε στα προβλήματα του Νοσοκομείου Χανίων και για περί «μη διαμαρτυρίας των συλλόγων». Επειδή πιθανόν να μην γνωρίζετε για τις προσπάθειες του Συλλόγου μας για την προστασία της δημόσιας υγείας και προς αποκατάσταση της πλήρους αλήθειας έχωμε να δηλώσουμε ενδεικτικά τα εξής:

1) Όσο αναφορά την ΜΕΘ, ΜΠΑΡΑΖ δημοσιευμάτων (Χανιώτικα Νέα, ηλεκτρονικά μέσα), τηλεοπτικών συνεντεύξεων (Κύδων, Νέα Τηλεόραση), κινητοποιήσεων (απεργιών, συνελεύσεων), υπήρξαν σχετικά με τα κλειστά κρεβάτια της ΜΕΘ στο ΓΝΧ και την υποστελέχωση της (έλλειψη ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού). Να σας θυμίσουμε την ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ -ΔΙΑΨΕΥΣΗ ΜΑΣ στο επίσημο δελτίο τύπου της 7 ΥΠΕ περί μη ύπαρξης κλειστών κρεβατιών

2) Έχουμε επανειλημμένα επισημάνει τις τραγικές ελλείψεις υλικών (στην διάθεση σας δημοσιεύματα του τύπου) που οφείλονται στην υποχρηματοδότηση του νοσοκομείου μας

3) Στις κινητοποιήσεις για το ασφαλιστικό και τα νέα μέτρα ήμασταν και τώρα και παλαιότερα πάντα παρών!! Στην πρώτη γραμμή του αγώνα στην κατάληψη του Υπουργείου (το είχατε και εσείς δημοσιεύσει), στις συμπλοκές έξω από το Υπουργείο Οικονομικών όταν διεκδικούσαμε τα Βαρέα για τους εργαζόμενους στην υγεία (στη διάθεση σας φωτογραφικό υλικό από ΜΜΕ των Αθηνών)

4) Σαν Σύλλογος και ΧΩΡΙΣ συνοδεία βουλευτών, ΘΕΣΜΙΚΑ συναντηθήκαμε με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και υπηρεσιακούς παράγοντες του, πρόσφατα, και θέσαμε όλα τα προβλήματα του Νοσοκομείου ΠΡΟΤΕΙΝΩΝΤΑΣ συγκεκριμένους τρόπους επίλυσης και ζητώντας  την λύση αυτών.

5) Δεν έχωμε στείλει επιστολή στη Διοίκηση καθώς το νοσοκομείο Χανίων καθόσον γνωρίζετε πολύ καλά, στερείτε ουσιαστικά Διοικητή και Υποδιοικητή 

6) Σας ενημερώνουμε ότι η  ερώτηση στη Βουλή του κυρίου Κεγκέρογλου έγινε μετά από επικοινωνία και συνεννόηση με τον Σύλλογο μας και την ομοσπονδία μας στα πλαίσια  αντίστοιχου προβλήματος στο Ηράκλειο.

7) Χτες δε που δημοσιεύτηκε το άρθρο σας, υπήρξαν ανακοινώσεις από την  Παγκρήτια συνάντηση στον Άγιο Νικόλαο πρωτοβάθμιων σωματείων στην υγεία για τα προβλήματα μας και την οργάνωση της υγειονομικής απεργίας της 8/6/2016, και φυσικά ήμασταν παρών!!

8) Τέλος, για τις ελλείψεις προσωπικού και αν ο Σύλλογος μας το έχει αναδείξει ή όχι το αφήνουμε στην κρίση του κόσμου που μας παρακολουθεί όλους.

Στόχος μας αποκλειστικώς, ήταν, είναι και θα είναι η ανάδειξη και επίλυση των προβλημάτων του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων, το οποίο λειτουργεί τόσα χρόνια προσφέροντας υπηρεσίες υψηλού επιπέδου παρά τις δυσκολίες κυρίως με το φιλότιμο των εργαζομένων.

ΤΖΙΓΚΟΥΝΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ 
ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΥΛΑΚΗΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ 
ΓΕΩΡΓΟΥΣΑΚΗ ΣΟΦΙΑ ΤΑΜΙΑΣ
ΛΑΜΠΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ 
ΓΟΥΛΙΕΛΜΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΚΟΝΤΟΡΙΝΑΚΗΣ ΕΥΤΥΧΙΟΣ
ΝΕΥΡΑΚΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook