Την πιο “χρυσή”, μέχρι την επόμενη, σελίδα στη σύντομη ιστορία της “έγραψε” η ΑΕΕΚ ΙΝΚΑ, που επικράτησε 2-0 του Ο.Φ. Ιεράπετρας και εξασφάλισε την άνοδο στη Γ’ Εθνική.

Το χανιώτικο ποδόσφαιρο διανύει τις καλύτερες στιγμές του και τη νέα αγωνιστική περίοδο θα έχει μία ομάδα στη Super League, δύο στη Football League και μία στη Γ’ Εθνική.

Μαζί με το ΙΝΚΑ την άνοδό τους πανηγυρίζουν στο τοπικό Ποσειδώνας και Θύελλα Καλάθενων (από τη Β’ στην Α’ Κατηγορία) και Αστέρας Χαλέπας (από τη Γ’ στη Β’ Κατηγορία).

Όσον αφορά το ματς στις Μουρνιές ο Λευτέρης Βεστάκης μπορεί να ήταν αμφίβολη η συμμετοχή του αλλά φρόντισε να εξελιχθεί σε πρωταγωνιστή για την ομάδα του με δύο γκολ, στο 6’ και στο 77’, με τα οποία “σφραγίστηκε” η ιστορική άνοδος για την ομάδα του Γιάννη Κατσούλη. 

Οι φάσεις του αγώνα
6’ ΓΚΟΛ: Μπαλιά του Γωνιωτάκη πλασέ του Βεστάκη και 1-0.
25’ Φάουλ του Γαλανίδη απομακρύνει με γροθιές ο Μανουσάκης.
37’ Σουτ του Χρυσοφάκη κοντράρει σε σώματα και στην αντεπίθεση ο Βεστάκης κάνει ωραία ατομική προσπάθεια αλλά το σουτ του καταλήγει στην… αγκαλιά του Μανουσάκη.
43’ Πολύ καλή στιγμή για τον ΟΦΙ. Φάουλ του Τζελέπη, σουτ του Χρυσοφάκη η μπάλα κοντράρει και καταλήγει εκτός εστίας.
65’ Σουτ του Ντεντάκη, κόντρα στον Φρουζάκη και ο Μανουσάκης μπλοκάρει εντυπωσιακά.
73’ Φάουλ του Χρυσοφάκη μπλόκαρε ο Βλαχάκης.
77’ ΓΚΟΛ: Ωραία προσπάθεια και μπαλιά του Ταταράκη, ο Βεστάκης πλασάρει ιδανικά για το 2-0 και οι Μουρνιές… σηκώνονται στο πόδι!
87’ Σπουδαία επέμβαση του Μανουσάκη σε πλασέ του Ταταράκη.

Διαιτητής: Φουκάκης (Ηρακλείου)
Βοηθοί: Τρουλινός-Ι. Δασκαλάκης (Ηρακλείου)

ΑΕΕΚ ΙΝΚΑ (Γιάννης Κατσούλης): Βλαχάκης, Δασκαλάκης (60’ Σηφάκης), Σάμπα, Κομπογεννητάκης, Γαλανίδης, Ντεντάκης, Ζντράβκοβιτς, Γωνιωτάκης (69’ Τσίτας), Ταταράκης, Περδικάκης, Βεστάκης (80’ Πετράκης).

Ο.Φ. Ιεράπετρας (Μανώλης Σκύβαλος): Μανουσάκης, Πηγιάκης, Δασκαλάκης (46’ Φρουζάκης), Ι. Μίγγας, Τζελέπης, Σταχτιάρης, Κόλεφ (46’ Ακαμωτάκης), Πετάσης, Χριστάκης (68’ Φιλιππάκης), Ξαγοράρης, Χρυσοφάκης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook