Ποιοτικά αναβαθμισμένη και με παρουσία της ηγεσίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, πραγματοποιείται από τις 3-6 Φεβρουαρίου 2011 στις εγκαταστάσεις του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης, η 7η Διεθνής Έκθεση για την Κτηνοτροφία & Πτηνοτροφία ZOOTECHNIA.
Τα εγκαίνια της ZOOTECHNIA, την οποία διοργανώνει η HELEXPO, θα πραγματοποιήσει στις 3 Φεβρουαρίου ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Κώστας Σκανδαλίδης, ο οποίος την επόμενη ημέρα θα παραθέσει και συνέντευξη Τύπου.
Η 7η Διεθνής Έκθεση για την Κτηνοτροφία & Πτηνοτροφία ZOOTECHNIA ενσωματώνει νέα χαρακτηριστικά, τα οποία τη διαφοροποιούν, σε σχέση με προηγούμενες αντίστοιχες διοργανώσεις.
Ενδεικτικά αναφέρεται πως το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, το Εθνικό Ίδρυμα Αγροτικών Ερευνών και ο Ελληνικός Οργανισμός Γάλακτος και Κρέατος σε συνεργασία με τις Οργανώσεις των Κτηνοτρόφων διοργανώνουν, στο πλαίσιο της ZOOTECHNIA 2011, το «1ο Πανόραμα των Ελληνικών Φυλών Αγροτικών Ζώων».
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 5 Φεβρουαρίου στο Περίπτερο 17 και κατά τη διάρκεια της, θα παρουσιαστούν ζωντανά οι αυτόχθονες φυλές αγροτικών ζώων, που εκτρέφονται στη χώρα μας, ανάμεσα στις οποίες και όσες βρίσκονται σε πρόγραμμα διατήρησης γιατί κινδυνεύουν να εξαφανισθούν.
Για τις φυλές θα υπάρχει επίσης ενημέρωση σχετικά με τα μορφολογικά και τα παραγωγικά τους χαρακτηριστικά και για το ρόλο τους στη ζωική παραγωγή της χώρας. Σε όλη τη διάρκεια της έκθεσης θα είναι δυνατή η επίσκεψη των ζώων της επίδειξης σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στα Περίπτερα 1 και 3, όπου θα υπάρχει και σχετικό ενημερωτικό υλικό.
Οι ξένες συμμετοχές στην 7η ZOOTECHNIA προέρχονται από 24 χώρες και ειδικότερα από την Αυστρία, Βέλγιο, Βουλγαρία, Βραζιλία, Γαλλία, Γερμανία, Δανία, Ελβετία, Η.Π.Α., Ιρλανδία, Ισπανία, Ισραήλ, Ιταλία, Καναδά, Κίνα, Κύπρο, Μ. Βρετανία, Νορβηγία, Ολλανδία, Ουγγαρία, Σλοβενία, Τουρκία, Τσεχία και Φινλανδία.
Τα εκθέματα είναι μηχανήματα και εξοπλισμός για την κτηνοτροφία – πτηνοτροφία, ζωοτροφές, κτηνιατρικά φάρμακα, αξεσουάρ και εφόδια, ζώντα ζώα παραγωγής, υπηρεσίες, οργανισμοί και ειδικός τύπος.
Στους συμμετέχοντες καταγράφονται το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, ο ΕΛΟΓΑΚ, το ΚΕΣΠΥ, Οργανισμοί Ελέγχου και Πιστοποίησης Προϊόντων, ( ΒΙΟΕΛΛΑΣ, A- CERT κλπ), ο Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος, η Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών, το Ελληνικό Κέντρο Περίθαλψης Άγριων Ζώων, η Ένωση Κατασκευαστών Γεωργικών Μηχανημάτων Ελλάδος (ΕΚΑΓΕΜ), το ΤΕΙ Θεσσαλονίκης – Τμήμα Ζωικής Παραγωγής, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Ζωοτροφών (ΣΕΒΙΖ), η Ένωση Φυλής Χολστάιν Ελλάδας κ.α..
Τέλος στις παράλληλες εκδηλώσεις της έκθεσης περιλαμβάνονται το Σαλόνι αλόγου στα Περίπτερα 3 & 17, το PetFestival στο Περίπτερο 2 και η Ημερίδα με θέμα «H Κοινή Γεωργική Πολιτική», που συνδιοργανώνεται από την HELEXPO, την Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών και την Ένωση Νέων Αγροτών Θεσσαλονίκης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook