Ανακοίνωση του βουλευτή Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Μιχελογιαννάκη:

“Είναι γεγονός ότι στα μέσα του 2018 τελειώνει το πρόγραμμα του ΕSM, η Ελλάδα βγαίνει από την Επιτροπεία και ενεργοποιούνται τα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους.

Αυτές τις μέρες λύνεται το πρόβλημα των 90.000 δικαιούχων ΕΚΑΣ ώστε να μην επιστρέψουν χρήματα, με τον τρόπο του έκτακτου επιδόματος  καθώς και το πρόβλημα με τα δάνεια με εγγύηση Δημοσίου.

΄Εχουμε απορρόφηση 25% στο ΝΕΟ ΕΣΠΑ και πάμε να επιτύχουμε το 50% στο τέλος του έτους.

Όχι όμως όπως ήταν παλιά όπου το 4% των μεγάλων επενδύσεων έπαιρναν το 60% των κονδυλίων, και από τα 5.000 επενδυτικά σχέδια ήταν ενεργά μόνο τα 1.500.

Η ΕΚΤ μέχρι τις 2 Ιουνίου θα αποκαταστήσει το weaver για τα δικά μας ομόλογα οπότε θα μπορέσουν οι ελληνικές τράπεζες να κερδίσουν μέχρι και 500 εκατομμύρια ευρώ το επόμενο έτος.

Η αξιοποίηση του πακέτου Γιούνκερ που υπόσχεται πολλά.

΄Ερχεται ο νέος αναπτυξιακός νόμος που ένα πακέτο 4 δις με έξυπνες προτάσεις όπως σταθερό φορολογικό σύστημα για επενδύσεις άνω των 20 εκατομμυρίων ευρώ και πολλές άλλες.

΄Ερχεται επιτέλους η καταπολέμηση εισφοροδιαφυγής και λαθρεμπορίου με νομοσχέδια για πλαστικό χρήμα, αδήλωτα εισοδήματα, λαθρεμπόριο καπνού και λαθρεμπόριο καυσίμων.

Το Κοινωνικό Ταμείο Αλληλεγγύης αποτελεί όπλο δικαιοσύνης και θα κατανείμει τα 700 εκατομμύρια του πρωτογενούς πλεονάσματος.

Η σύσταση ελληνικής εταιρείας δημόσιων συμμετοχών και περιουσίας, που θα συμμετέχουν:

Η εταιρεία δημόσιων συμμετοχών, το ΤΑΙΠΕΔ, το ΤΧΣ και η εταιρεία ακινήτων θα είναι με δημόσιο έλεγχο με έδρα την Αττική, θα διέπεται με ελληνικό δίκαιο και θα αξιοποιεί με άνεση χρόνου και όχι με πίεση χρόνου βάζοντας μακροπρόθεσμους στόχους.”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook