Σε περιπέτεια εξελίχτηκε η επιθυμία ενός Χανιώτη να πάει στην παραλία του Σταυρού από το Αεροδρόμιο Χανίων και μαζί με αυτόν την ίδια εμπειρία είχαν οι επιβάτες τριών ακόμα αυτοκινήτων που βρέθηκαν όλοι μαζί στο πουθενά να ψάχνουν “έξοδο διαφυγής”.

Όπως ανέφερε στο Flashnews.gr, χθες βρέθηκε στον Αερολιμένα και με “οδηγό’ μια πινακίδα που έδειχνε την πορεία προς την παραλία του Σταυρού, ακολούθησε τη διαδρομή που έδειχνε η σήμανση. Λίγο παρακάτω όμως, υπήρχε ένα οδόφραγμα λόγω έργων που τον παρέπεμψε σε μια στενή διπλανή πάροδο. Από εκεί και πέρα ξεκίνησε οπως σημειώνει ένα “ταξίδι για την Ιθάκη” καθώς η απουσία σημάνσεων οδήγησε τέσσερα αυτοκίνητα να ψάχνουν μάταια τον προσανατολισμό τους.

Διαβάστε τι έγινε, καθώς μέσα από την αφήγησή του αναγνώστη, αναδεικνύεται ένα σοβαρό πρόβλημα που αφορά την απουσία ή ακόμα την παραπλανητική παρουσία σημάνσεων η οποία μπορεί να “χαλάσει” την βόλτα  ή τις διακοπές κυρίως τουριστών.

“Βρέθηκα σήμερα στο Αεροδρόμιο Χανίων και είπα να ακολουθήσω μια πινακίδα που οδηγεί στον Σταυρό με σκοπό να πάμε στην όμορφη παραλία του! 

Ακολούθησα λοιπόν τον δρόμο, ώσπου σε ένα σημείο, κάπου μετά το Καμπάνι, υπήρχε ένα οδόφραγμα λόγω έργων που μας παρέπεμψε σε μια στενή διπλανή πάροδο.. Ακολούθησα τον δρόμο ελπίζοντας μάταια πως θα με οδηγήσει κάπου και πως θα υπάρχει κάπου κάποια, χάρτινη έστω, πινακίδα που να δείχνει πώς θα επανέλθουμε στον κεντρικό δρόμο. Εις μάτην όμως. Ακολούθησα τα στενά δρομάκια, περάσαμε ένα χωματόδρομο και εκεί που βλέπω έναν δρόμο δεξιά, και υπέθεσα ότι θα επέστρεφα στον κύριο δρόμο, αφού τον ακολούθησα είδα τελικά ότι κάπου στη μέση ήταν κλειστός λόγω των ίδιων προφανώς έργων και πάλι από ένα μηχάνημα εκσκαφής! 

Μαζί μου στο “ταξίδι για την Ιθάκη”, ήταν 3 ακόμη αυτοκίνητα, άγνωστοι όλοι μεταξύ μας, χωρίς κανείς να ξέρει από πού πρέπει να πάμε και αναγκαζόμενοι να κάνουμε στροφή σε δρόμους πλάτους 3 μέτρων. 

Ευτυχώς κάπου εκεί και ενώ ήμουν έτοιμος να πάω πίσω προς το Αεροδρόμιο, βρέθηκε ένας περίοικος που μας οδήγησε μέσα από κάποια δαιδαλώδη διαδρομή, που μάλιστα σε ένα κομμάτι ήταν «κλειστή» από μηχανήματα (!), έτσι ώστε τελικά φτάσαμε στα Κουνουπιδιανά και μετά ακολουθώντας τον δρόμο φτάσαμε στον Σταυρό με καθυστέρηση περίπου μισής ώρας και γεμάτοι νεύρα. 

Αναρωτιέμαι λοιπόν, τι πρέπει να γίνει ώστε οι «υπεύθυνοι» που έχουν αναλάβει το έργο να πάνε να βάλουν μια-δυο πινακίδες που να δείχνουν τον δρόμο μετά την παράκαμψη, προκειμένου να μη ταλαιπωρούνται οι οδηγοί, όπως πρέπει να γίνεται σε μια ανεπτυγμένη χώρα (εδώ γελάμε), όπου υποτίθεται ότι τα έργα ξεκινούν μετά από μελέτες και δεν είναι “άρπα-κόλλα”. Επίσης θα μπορούσαν να καλύψουν την πινακίδα που βρίσκεται κοντά στο Αεροδρόμιο και οδηγεί στα Κουνουπιδιανά/Σταυρό κλπ, διότι αμφιβάλλω πολύ αν θα καταφέρει κάποιος τουρίστας να φτάσει στον Σταυρό ακολουθώντας τις πινακίδες από το Αεροδρόμιο, εφόσον μετά τα έργα δεν υπάρχει καμία απολύτως σήμανση”. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook