Σε πείσμα των καιρών η γοητευτική πόλη της ΣΗΤΕΙΑΣ για μια ακόμη χρονιά υποδέχεται τους ήχους και τους καημούς των λαών της Μεσογείου.

Παράδοση από όλο τον Ελλαδικό χώρο, Βαλκάνια, τσιγγάνικοι ρυθμοί, μελωδίες της Δυτικής και Ανατολικής Μεσογείου, Αραβικός κόσμος, Μικρασία, νησιά του Αιγαίου, μουσική με θετική ενέργεια, τρέλα, ρυθμό, κρουστά τύμπανα και Έγχορδα, από το Παραδοσιακό στο Κλασσικό και από το Heavy Metal στο Λαϊκό, αυτοσχεδιασμοί τζαζ αλλά και ρεμπέτικα και Ελληνικά λαϊκά ακούσματα, θα είναι μερικά από τα φετινά μουσικά ταξίδια…

ΠΕΜΠΤΗ 30/6/2016   προ – φέστιβαλ

Γιάννης Μπουντρονικόλας

Ο Γιάννης Μπουντρονικόλας παίζει και τραγουδά για το Νοσοκομείο Σητείας

Είσοδος 3ε (Τα έσοδα θα διατεθούν για τις ανάγκες του Νοσοκομείου Σητείας)

Ώρα έναρξης 9.30μ.μ. στο χώρο του Λιμενικού Ταμείου Σητείας (παλιό λιμάνι Γλυφάδα)

ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΗΤΕΙΑΣ 1-2-3 / 7/ 2016

ΚΥΡΙΟ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1 ΙΟΥΛΙΟΥ, ώρα 21.00 μ.μ.

« Η (Οι) Μουσική (-οί) της φωτιάς» Τύμπανα και πυρσοί που τραγουδάνε! Χορεύουν στον δρόμο του Μεσογειακού Φεστιβάλ, και καταλήγουν να ενώσουν τις φωτιές και τους ήχους της  με τις δικές του μουσικές!

Γιώργος Τσικαλάκης – Μανώλης Σφενδυλάκης

Γοητευμένοι από τη μουσική της καθ’ ημάς Ανατολής ο Γιώργος Τσικαλάκης και ο Μανώλης Σφενδυλάκης είναι συνοδοιπόροι πάνω από 20 χρόνια στους ήχους και τους στίχους της Μικρά Ασίας. Αναζητούν τις απλές γραμμές των ρομαντικών τραγουδιών και ακουσμάτων του παλιού καιρού.

Al Mahabba – Μουσική & τραγούδια από τη Μέση Ανατολή

Το συγκρότημα  Al Mahabba  («αγάπη» στα Αραβικά) δημιουργήθηκε το 2003 με στόχο την ανάδειξη της πλούσιας αλλά άγνωστης τότε στη χώρα μας μουσικής παράδοσης του Αραβικού κόσμου.

Τους “Al Mahabba”  αποτελούν οι: Nabil Al Sayeg-τραγούδι, Περικλής Παντολέων-ούτι, Νεκτάριος Σταματέλος-νέυ, Έφη Ζαϊτίδου-κανονάκι, Φώτης Μυλωνάς-μπάσο, Γιάννης Χρήστου-αιγυπτιακή τάμπλα.

Αγγελική Τουμπανάκη και οι Buzz Bastardz  σε μια νομαδική, πολύγλωσση & πολυπολιτισμική γιορτή !

Η Αγγελική Τουμπανάκη και οι Buzz Bastardz στήνουν μουσικό χαρμάνι, με ήχους και ρυθμούς παραδόσεων, τραγούδια διαφορετικών χωροχρόνων και δίνουν το δικό τους πληθωρικό, πολύμορφο στίγμα με πρωτότυπες συνθέσεις. Bαλκανικοί ρυθμοί, δρόμοι ανατολής, μελωδίες της Μεσογείου, αναμειγνύονται με jazz αρμονία, crossover αυτοσχεδιασμούς, βοκαλισμούς, δημιουργώντας συναισθήματα, ατμόσφαιρες, εικόνες που εναλλάσσονται διαρκώς… Δυνατές ερμηνείες, μουσικές αταξίες από μία ετερόκλητη Band…Gang!!!

Εράν – τραγούδια για τον  έρωτα από την Κρήτη, τα νησιά και την Μικρασία

Εράν σημαίνει να ερωτεύεσαι , να αγαπάς πολύ. Το μουσικό σχήμα εράν , με πυξίδα τον έρωτα και καράβι τις υπέροχες μελωδίες της πλούσιας μουσικής μας παράδοσης , επιχειρεί μουσικά ταξίδια στο χώρο και το χρόνο με τη βοήθεια της φωνής , μιας λύρας , ενός λαούτου και των ρυθμικών χτύπων του νταουλιού που θυμίζουν τους χτύπους της καρδιάς.

ΣΑΒΒΑΤΟ 2 ΙΟΥΛΙΟΥ, ώρα 21.00 μ.μ.

Yar Aman – Τραγούδια και σκοποί της Ανατολικής Μεσογείου !

Το Yar Aman είναι μια ανοιχτή, πολυπληθής συλλογικότητα. Ένα σύνολο (εγχόρδων, νυκτών και τοξοτών, κρουστών, πνευστών, αερόφωνων και φωνών) που εστιάζει στην παραδοσιακή μουσική, με στόχο τη μάθηση (ρυθμών/μακάμ), τη διάδοση αλλά και την ανάδειξη κάποιων επιλεγμένων στοιχείων της παραδοσιακής διασκέδασης. Κάπως έτσι, εμείς ως Yar Aman συνεχίζουμε να ψάχνουμε, να επικοινωνούμε και να μοιραζόμαστε με τον κόσμο τα γόνιμα στοιχεία της παράδοσης.

String Demons

Με μοναδικό τρόπο συμφιλιώνουν την κλασική μουσική με το Heavy Metal και την παραδοσιακή/λαϊκή με το Rock …και όπου φτάνει η μουσική με ρυθμό , τρέλα, ,κρουστά τύμπανα και Έγχορδα !!! Και το αποτέλεσμα είναι μαγικό.

Rebetien – Ρεμπέτικα, λαϊκά, παραδοσιακά, με ποιότητα!!!

Η ορχήστρα Rebetien είναι μια παρέα μουσικών που ερμηνεύουν τραγούδια και σκοπούς από το ρεπερτόριο του ρεμπέτικου και της ελληνικής παραδοσιακής μουσικής, αλλά και νέες δικές τους συνθέσεις. Έμφαση δίνεται στον φυσικό, ακουστικό ήχο των οργάνων, ο συνδυασμός των οποίων παραπέμπει με έναν τρόπο σε σμυρναίικη ορχήστρα του μεσοπολέμου αλλά και – ανάλογα τις συνθήκες – στις ορχήστρες των μεγάλων της λαϊκής και παραδοσιακής μας μουσικής.

ΚΥΡΙΑΚΗ 3 ΙΟΥΛΙΟΥ, ώρα 21.00 μ.μ

΄Αρωμα Ελλάδας μέσα από τους ήχους, τους χορούς και τις φωνές της Κρήτης !

Έναρξη της βραδιάς  με τη μοναδική σχολή χορού του Δημήτρη Καπαράκη και το μουσικό σχήμα του Σωτήρη Χατζαντωνάκη !

Πύρηχος – παραδοσιακό ρεπερτόριο με διονυσιακή συνοδεία!  Δ.Στεφανάκης, Β. Τσαγκαράκης, Σ.Τσαγκαράκης, Γ.Ζαχαριουδάκης &  Μαρία Λούκα

Γνωστή ήδη από τις συνεργασίες της με τον Σ. Μάλαμα, τον Ν.Παπάζογλου, τον Δ.Σαββόπουλο κλπ, η Μαρία Λούκα τα τελευταία χρόνια ασχολείται ιδιαιτέρως με το παραδοσιακό ρεπερτόριο όλης της Ελλάδας πραγματοποιώντας συναυλίες και χοροστάσια, με βασικό συνεργάτη και συνοδοιπόρο τον σολίστα των πνευστών Γιώργο Ζαχαριουδάκη.

Μουσικοί με μεγάλη ιστορία σε μια μοναδική συνάντηση!

 Γιώργης Ξυλούρης (Ψαρογιώργης) και  Κωστής Αβυσσινός.  Οι δυο καλλιτέχνες θα συμπράξουν με τη Μαρία Λούκα και τους ‘’Πύρηχος’’ σε ένα πρόγραμμα γεμάτο εκπλήξεις και τραγούδια αγαπημένα. Ο Ψαρογιώργης, της γνωστής οικογένειας των Ξυλούρηδων και ο Κωστής Αβυσσινός,  γιος του μεγάλου βιολάτορα Αβυσσινού, έχουν γράψει τη δική τους ιστορία στη κρητική σκηνή!

Γιάγκος Χαιρέτης – λαούτο και τραγούδι

4ο Μεσογειακό Φεστιβάλ Σητείας

Το μεγαλύτερο γεγονός του καλοκαιριού! Ένα συναρπαστικό ραντεβού των ανθρώπων του πολιτισμού και της μουσικής! Μοναδικά μουσικά σχήματα σε ένα ατελείωτο ταξίδι  με ήχους, αρώματα και χρώματα από ολόκληρη την Ελλάδα ενώνονται με την αλμύρα της Μεσογείου και των χωρών της. Μουσικές που δε γνωρίζουν σύνορα και φτάνουν να μας συναντήσουν! Χοροί εκστατικοί, ήχοι αλλιώτικοι! Τρεις πολύχρωμες μέρες γεμάτες, χειροποίητες δημιουργίες, τοπικά προϊόντα, ψυχαγωγία, ζωντάνια!

Ώρα έναρξης  21.00 μ.μ.

Είσοδος ελεύθερη!

Στο χώρο του Λιμενικού Ταμείου Σητείας (παλιό λιμάνι Γλυφάδα)!

Το Μεσογειακό Φεστιβάλ στηρίζει το Νοσοκομείο Σητείας!!!

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook