Το Συνέδριο EWaS2 είναι το 2ο της σειράς των Διεθνών Συνεδρίων EWaS (Efficient Water Systems) που διοργανώνονται κάθε 2 χρόνια. Φέτος διοργανώνεται στον Πλατανιά Χανίων Κρήτης με τίτλο “Efficient & Sustainable Water Systems’ Management toward Worth Living Development”, με συνεργασία του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (ιδρυτικό μέλος της Σειράς των Συνεδρίων EWaS) με εκπρόσωπο και Συν-προεδρεύοντα τον Αναπληρωτή Καθηγητή Βασίλη Κανακούδη και της Σχολής Μηχανικών Περιβάλλοντος του Πολυτεχνείου Κρήτης, με εκπρόσωπο και Συν-προεδρεύοντα τον Κοσμήτορα της Σχολής Καθηγητή Γιώργο Καρατζά.

Οι εργασίες του Συνεδρίου EWaS2 θα πραγματευτούν το αντικείμενο της Διαχείρισης των Συστημάτων Νερού και Υδατικών Πόρων υπό το πρίσμα της Αξιοβίωτης Ανάπτυξης. Φιλοδοξούν να εστιάσουν την προσοχή των ερευνητών και των χρηστών όχι απλά σε λύσεις Βιώσιμης Ανάπτυξης, που έχουν σαν στόχο να μην επιβαρύνουν το περιβάλλον κληροδοτώντας το στην επόμενη γενιά χωρίς πρόσθετη αλλοίωση (θεμελιώδης αρχή της Βιώσιμης Ανάπτυξης), αλλά να προχωρήσουν ένα βήμα παραπέρα κληροδοτώντας το σε καλύτερη κατάσταση από ότι το κληρονόμησαν (θεμελιώδης αρχή της Αξιοβίωτης Ανάπτυξης). Στο συνέδριο θα παρουσιαστούν 110 εργασίες υψηλού επιπέδου ερευνητών από όλον τον κόσμο σε παράλληλες συνεδρίες. 

Οι εργασίες του Συνεδρίου EWaS2 θα λάβουν χώρα στον συνεδριακό χώρο του MINOA PALACE RESORT & SPA το διάστημα 1-4 Ιουνίου 2016. 
Επίσημη γλώσσα  συνεδρίου: Αγγλικά

Το πρόγραμμα των εργασιών του συνεδρίου

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook