“Τελικά το ζητούμενο για τους φορείς ποιό είναι; Από ποιόν θα προμηθευτούν τον κρανιοτόμο ή με ποιό τρόπο που να εξυπηρετεί το δημόσιο συμφέρον;”

Με μια καυστική ανακοίνωση η εθελοντική ομάδα στήριξης “Συνάνθρωπος” σχολιάζει την κινητοποίηση από το Νοσοκομείο Χανίων και την 7η ΥΠΕ για την προμήθεια του κρανιοτόμου η οποία τελικά θα γίνει με ιδίους πόρους του Νοσοκομείου.

Εθελοντές του “Συνανθρώπου” το τελευταίο διάστημα συγκέντρωναν χρήματα για την προμήθεια του μηχανήματος το οποίο δεν υπάρχει στο Νοσοκομείο και μάλιστα είχε προγραμματιστεί τηλεμαραθώνιος για το σκοπό αυτό. Πριν την έναρξη οποιασδήποτε δράσης και μετά από συνεννόηση με τους αρμόδιους, εξασφαλίστηκε την 5/2/2016 διοικητική πράξη του Νοσοκομείου Χανίων, με την οποία επιβεβαιωνόταν ότι θα γινόταν αποδεκτή η προσφορά του συλλόγου ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΣ για τη βελτίωση της υλικοτεχνικής υποδομής της Νευροχειρουργικής κλινικής του Νοσοκομείου.

Παρόλα αυτά όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ‘Συνανθρώπου”, ο τηλεμαραθώνιος δεν πραγματοποιήθηκε ποτε΄μετά από παρέμβαση μελών του Νοσοκομείου Χανίων ενώ και η 7η ΥΠΕ με συνοπτικές διαδικασίες δρομολόγησε την προκήρυξη διενέργειας διαγωνισμού για την προμήθεια του κρανιοτόμου με ιδίους πόρους.

Οι κινήσεις αυτές ενδεχομένως υποδεικνύουν ένα είδος “σαμποτάζ” των ενεργειών του “Συνανθρώπου” ενώ η προμήθεια του μηχανήματος αναμένεται να καθυστερήσει από 3 ως  8 μήνες μέχρι να ολοκληρωθεί η προβλέπουσα διαδικασία παραλαβής από το Νοσοκομείο.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση του συλλόγου

Αγαπητοί συνάνθρωποι,

βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσουμε ότι χωρίς να χρειαστεί σαν σύλλογος να βάλουμε ούτε ένα ευρώ από δωρεές, ως εκ θαύματος ξαφνικά βρέθηκαν τα χρήματα για την αγορά ενός κρανιοτόμου, που τόσο έχει ανάγκη η Nευροχειρουργική κλινική του Νοσοκομείου Χανίων.

Όπως και εσείς θα έχετε αντιληφθεί, το τελευταίο διάστημα κάθε φορά που το φιλανθρωπικό σωματείο «ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΣ» ανακοίνωνε μία δράση για την συγκέντρωση των χρημάτων για την αγορά ενός αξιόπιστου, σύγχρονου και λειτουργικού κρανιοτόμου, που να πληροί τις προδιαγραφές που οι ίδιοι οι γιατροί μας είχαν υποδείξει, ως δια μαγείας ενεργοποιούνταν τα αντανακλαστικά της πολιτείας και όλων αυτών που με δική τους ευθύνη το Νοσοκομείο Χανίων αυτή τη στιγμή δε διαθέτει ένα τέτοιο μηχάνημα.

Πριν ξεκινήσει οποιαδήποτε δράση μας για το συγκεκριμένο σκοπό και μετά από συνεννόηση με τους αρμόδιους, εξασφαλίσαμε την 5/2/2016 διοικητική πράξη του Νοσοκομείου Χανίων, με την οποία επιβεβαιωνόταν ότι θα γινόταν αποδεκτή η προσφορά του συλλόγου ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΣ για τη βελτίωση της υλικοτεχνικής υποδομής της Νευροχειρουργικής κλινικής του Νοσοκομείου. Κατόπιν τούτου προβήκαμε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τη διεξαγωγή Τηλεμαραθωνίου την 25/05/2016, κατόπιν σχετικής άδειας του Υπουργείου Εργασίας. Ο Τηλεμαραθώνιος αυτός δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ, με ευθύνη και κατόπιν παρεμβάσεων μελών του ίδιου
του Νοσοκομείου Χανίων, οι οποίοι κατάφεραν εν τέλει την ματαίωσή του. Αμέσως μετά και αφού γνωστοποιήσαμε την διενέργεια άλλης δράσης για τον ίδιο σκοπό, η 7η ΥΠΕ Κρήτης φρόντισε με συνοπτικές διαδικασίες, όπως μάθαμε από τον Τύπο, να δρομολογήσει την προκήρυξη διενέργειας διαγωνισμού για την προμήθεια του κρανιοτόμου με ιδίους πόρους.

Εμείς από μεριά μας σαν Σύλλογος δεν έχουμε κανένα απολύτως λόγο να αμφισβητήσουμε την ανακοίνωση αυτή και ως εκ τούτου θεωρούμε ότι ο αρχικός μας στόχος, που ήταν η αγορά του κρανιοτόμου, “επετεύχθει” και κατά συνέπεια αναβάλλουμε την συγκέντρωση χρημάτων για το σκοπό αυτό.

Αντιλαμβανόμενοι δε την άμεση κινητοποίηση και ευαισθητοποίηση του κρατικού μηχανισμού απέναντι στις δράσεις μας για το Νοσοκομείο Χανίων, δεν απομένει παρά να θεωρούμε ότι πρέπει να προβαίνουμε συχνότερα στην λήψη πρωτοβουλίας για τέτοιου
είδους δράσεις, υποδεικνύοντας τις ελλείψεις που υπάρχουν στο Νοσοκομείο, μέχρι να καταφέρουμε να το εξοπλίσουμε πλήρως.

Σαν σύλλογος αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε δημόσια όλους τους απλούς ανθρώπους, τους φορείς και τους συλλόγους που στέκονται δίπλα μας σε κάθε προσπάθεια μας και δεσμευόμαστε απέναντι τους ότι θα παρακολουθούμε από κοντά την εξέλιξη του συγκεκριμένου διαγωνισμού.

Τέλος, επειδή τυγχάνει να γνωρίζουμε ότι η διαδικασία διενέργειας ενός τέτοιου διαγωνισμού μπορεί να διαρκέσει από 3 έως και 8 μήνες, άρα το Νοσοκομείο Χανίων και αυτό το καλοκαίρι θα πρέπει να πορευθεί χωρίς ένα σύγχρονο κρανιοτόμο και με ότι αυτό
συνεπάγεται και με δεδομένο τον όλο και αυξανόμενο αριθμό των τροχαίων ατυχημάτων στο νομό μας, δεν μπορούμε παρά να ευχηθούμε αυτήν τουλάχιστον τη φορά οι αρμόδιοι να ενεργήσουν πράγματι γρήγορα και αποτελεσματικά και με μοναδικό στόχο το κοινό καλό.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook