Eρώτηση προς τους Υπουργούς Εργασίας, Κοιν. Ασφάλισης και Κοιν.Αλληλεγγύης και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κατέθεσε ο γραμματέας της ΚΟ της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου για τον άδικο αποκλεισμό των τριτέκνων από τη δωρεάν διανομή αποσυρόμενων οπωροκηπευτικών.

Ο κ.Κεγκέρογλου ζητά από τα συναρμόδια Υπουργεία να προβούν άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να συμπεριληφθούν και οι τρίτεκνοι στην δωρεάν διανομή αποσυρόμενων οπωροκηπευτικών.

Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

«Πρόσφατα, τα Υπουργεία Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων εξέδωσαν κοινή υπουργική απόφαση με την οποία συμπληρώνεται η ΚΥΑ 3320/89565/13-08-2015 (ΦΕΚ Β΄1701), η οποία και καθόριζε συμπληρωματικά μέτρα για την εφαρμογή του Κανονισμού 1369/2015 για την τροποποίηση του Κανονισμού 1031/2014, σχετικά με τη θέσπιση προσωρινών έκτακτων μέτρων στήριξης στους παραγωγούς ορισμένων οπωροκηπευτικών.
Συγκεκριμένα, με την προαναφερθείσα συμπλήρωση της ΚΥΑ εντάσσονται στους δικαιούχους και οι πολύτεκνοι γονείς με προστατευόμενα τέκνα των οποίων το ετήσιο φορολογητέο εισόδημα δεν ξεπερνά τις 17.280 ευρώ, που είχαν αποκλειστεί άδικα και αδικαιολόγητα.
Όμως αποκλείστηκαν,  οι τρίτεκνοι, οι οποίοι βρίσκονται στην ίδια μοίρα με τους πολύτεκνους και αντιμετωπίζουν τις ίδιες οικονομικές δυσκολίες, ως πολυμελείς οικογένειες. 
Επειδή η ένταξη και των τριτέκνων, που πληρούν τα εισοδηματικά κριτήρια στη διανομή αποσυρόμενων οπωροκηπευτικών θα ενισχύσει το οικογενειακό τους εισόδημα και θα βελτιώσει το βιοτικό τους επίπεδο ενώ παράλληλα θα συνδράμει και τους παραγωγούς, αφού θα συμβάλλει στην περαιτέρω διάθεση και απορρόφηση των προϊόντων τους. 
Ερωτάσθε κ.κ Υπουργοί,
-Σε ποιες άμεσες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε προκειμένου να συμπεριληφθούν και οι τρίτεκνοι  στην δωρεάν διανομή αποσυρόμενων οπωροκηπευτικών;»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook