Το Γυμνάσιο Πλατανιά και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πλατανιά διοργανώνουν  την Τετάρτη 8 Ιουνίου 2016 στο Caldera Creta Paradise, στις 7:15 το απόγευμα εκδήλωση αφιέρωμα στην Θάλεια Καλλιγιάννη (Κυριακουλάκη), λογοτέχνιδας & δημοσιογράφου από τον Πλατανιά.

Βιογραφικά στοιχεία: Γεννήθηκε στα Χανιά το 1906, σπούδασε στη Μέση Εμπορική Σχολή και αργότερα στην Πάντειο. Πήρε μαθήματα Γαλλικής, Αγγλικής και Γερμανικής γλώσσας. Από το 1930 πήρε το βάπτισμα στη Λογοτεχνία, Δημοσιογραφία και Ζωγραφική. Κύριο βιοποριστικό της επάγγελμα η Δημοσιογραφία απ όπου και συνταξιοδοτήθηκε. Όπως και από τη λογοτεχνία.

Έγραψε περί τα πενήντα βιβλία, από τα οποία εκδόθηκαν τα δεκαπέντε έως σήμερα. Έκανε μεταφράσεις. Στη Ζωγραφική έχει στο ενεργητικό της πολλές ομαδικές εκθέσεις. Δύο Πανελλήνιες, δύο Παγκρήτιες. Από το 1936 – 39 εξέδωσε και διεύθυνε το λογοτεχνικό περιοδικό “Κρητικές σελίδες” που στάθηκε ένας σοβαρός σταθμός στα Κρητικά Γράμματα.

Στην Αθήνα εγκαταστάθηκε μόνιμα το 1939. Στην Κατοχή, έλαβε μέρος στην Εθνική Αντίσταση και το 1948 – 51 εξορίστηκε στη Χίο, Τρικέρι και Μακρόνησο. Ασχολήθηκε με όλα τα είδη του Λόγου.

Στο αφιέρωμα συμμετέχουν

•    Τιμολέων Φραγκάκης (Πρόεδρος Πολιτιστικού Πλατανιά) «Ο Πλατανιάς και η Θάλεια Καλλιγιάννη»

•    Μαρίνα Αρετάκη (Πρόεδρος Συνδέσμου Φιλολόγων Χανίων) «Μνημονεύοντας μια ανήσυχη γυναίκα»

•    Φιλίππα Αγγελάκη, Μάγδα Αδαμίδη, Ναταλία Πρώιμου, (Μαθήτριες του Γυμνασίου Πλατανιά) «Εργασίες μέσα από τα βιβλία της Θάλειας Καλλιγιάννη της βιβλιοθήκης του Σχολείου». Την Επιμέλεια παρουσιάσεων είχε η φιλόλογος Μαρία Μαγουλά

Η εκδήλωση γίνεται με την υποστήριξη του Ομίλου Επιχειρήσεων Caldera

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook