Την πεποίθησή του ότι το Διεθνές Νομισματικό ταμείο θα υποστηρίξει το πλάνο της Ευρωζώνης για μετάθεση της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους για το 2018, εξέφρασε ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Σε συνέντευξή του σε έξι ευρωπαϊκές εφημερίδας, μεταξύ των οποίων η «Guardian» και η «SZ», ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών επισήμανε ακόμη ότι «θαυμάζει» τον Αλέξη Τσίπρα, καθώς, όπως είπε, κατάφερε να κερδίσει για δεύτερη φορά τις εκλογές τον περασμένο Σεπτέμβριο, παρότι είχε μόλις συμφωνήσει ένα πακέτο βοήθειας 89 δις ευρώ, συνοδευόμενο από ιδιαίτερα σκληρούς όρους.

Παράλληλα, ο Ντάισελμπλουμ άσκησε κριτική στον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ για χαλαρή στάση σε ό,τι αφορά το Σύμφωνο Σταθερότητας, καλώντας τον να μην κάνει «τα στραβά μάτια» στην περίπτωση του ελλείμματος της Γαλλίας.

«Οταν ο πρόεδρος της Κομισιόν λέει ότι ισχύουν διαφορετικά πράγματα για τη Γαλλία, τότε αυτό πραγματικά βλάπτει την αξιοπιστία της Κομισιόν ως θεματοφύλακα του Συμφώνου Σταθερότητας», αναφέρει, μεταξύ άλλων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook