Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκδήλωση προβολής και προώθησης της Κρήτης ως τουριστικού προορισμού στην Κωνσταντινούπολη που διοργανώθηκε από το Γραφείο Ε.Ο.Τ Τουρκίας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης. 

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο ιστορικό Σισμανόγλειο Μέγαρο του Ελληνικού Γενικού Προξενείου και περιελάμβανε την παρουσίαση της Κρήτης ως ολοκληρωμένου τουριστικού  πρoιόντος καθώς επίσης και των συγκοινωνιακών συνδέσεων και συνεντεύξεις  σε δημοσιογράφους τηλεοπτικών και έντυπων μέσων ενημέρωσης της Τουρκίας. Την παρουσίαση του προορισμού πραγματοποίησε ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Τουρισμού της Περιφέρειας Κρήτης Μιχάλης Βαμιεδάκης.

Παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη  Ευάγγελος Σέκερης, η Πρόξενος Δανάη Βασιλάκη αρμόδια για θέματα Θεωρήσεων, ο Προιστάμενος Γραφείου Τύπου Γιώργος Αγγελετόπουλος,  η εκπρόσωπος της TURSAB  Berna Akar και εκπρόσωποι των Τουρκικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον Τουρισμό.

Η παρουσίαση  ανέδειξε την σημασία της ανάπτυξης τουριστικών ροών και την διαχρονική και σταθερή βελτίωσή τους, γεγονός που φέρνει πιο κοντά  τους δύο λαούς και συνδράμει στην ανάπτυξη των οικονομιών τους.

Η δράση στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία, αφού επετεύχθη η οργανωμένη προσέγγιση της αγοράς της Κωνσταντινούπολης, στο πλαίσιο μιας συγκροτημένης διοργάνωσης με συμμετοχές των μεγαλύτερων Τ.Ο΄ς της Τουρκίας.

Οι Τούρκοι τουριστικοί φορείς που παρεβρέθηκαν στην κατάμεστη αίθουσα έδειξαν  ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την Κρήτη, η οποία παρόλο που είναι γνωστή στο ευρύτερο Τουρκικό κοινό δεν έχει ακόμα προσελκύσει ανάλογο ρεύμα επισκεπτών όπως άλλες περιοχές της Ελλάδας, γι αυτό και γίνονται οι ανάλογες προσπάθειες.

«Σήμερα η τουρκική αγορά βρίσκεται σε πανελλήνιο επίπεδο στη θέση 3 ή 4, πίσω από τις παραδοσιακές μεγάλες αγορές της Ευρώπης, με σχεδόν ένα εκατομμύριο αφίξεις το 2015. Η ανάδειξη της Κρήτης, σε ιδανικό τουριστικό προορισμό και για τους Τούρκους επισκέπτες μας και τις αγορές της Ανατολικής Ευρώπης, αποτελεί προτεραιότητα για την Περιφέρεια Κρήτης», δήλωσε ο κ. Βαμιεδάκης και πρόσθεσε: «Η ισχυρά αναπτυσσόμενη μεσαία και άνωτερη αστική τάξη στην Τουρκία  μπορεί να αποτελέσει ένα σημαντικό ρεύμα ποιοτικών επισκεπτών για την Κρήτη, ιδιαίτερα λαμβάνοντας υπόψη ότι το ενδιαφερόν τους εστιάζεται όχι μόνο στον ήλιο και τη θάλασσα, αλλά στην ψυχαγωγία, τα ψώνια και τον πολιτισμό. Στα πλαίσια της στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας του Ε.Ο.Τ και του Προξενείου θα ακολουθήσουν κι άλλες δράσεις που ευελπιστούμε ότι θα φέρουν θετικά αποτελέσματα.»

Από την πλευρά του ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη Ευάγγελος Σέκερης δήλωσε: «Είναι μεγάλη χαρά για το Γενικό μας Προξενείο να προβάλει στους φιλόξενους χώρους του Σισμανογλείου Μεγάρου τον Ελληνικό Τουρισμό. Έχουμε κοινό στόχο με το εδώ Γραφείο μας του ΕΟΤ, την αύξηση των τουριστικών ροών Τούρκων επισκεπτών προς την χώρα μας. Η πανέμορφη Κρήτη, την οποία τόσο εύστοχα παρουσίασε κατά την εκδήλωση μας ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Τουρισμού της Περιφέρειας Κρήτης  Μιχάλης Βαμιεδάκης, αποτελεί αδιαμφισβήτητα έναν κορυφαίο προορισμό και για τους πολυάριθμους Τούρκους που προσδοκούμε να επισκεφθούν μαζικά την χώρα μας  φέτος. H τουριστική προβολή της Κρήτης από τον Εντεταλμένο Σύμβουλο Τουρισμού της Περιφέρειας Κρήτης Μιχάλη Βαμιεδάκη αποτελεί σήμερα ιδιαίτερη χαρά και τιμή για το Γραφείο Ε.Ο.Τ Τουρκίας. Στόχος μας είναι η στοχευμένη προβολή της Ελλάδας στην τουρκική τουριστική αγορά και η προώθηση επικοδομητικών συνεργασιών ανάμεσα στις δύο Χώρες. Είναι σημαντικό να επικοινωνούμε με την αγορά και να δημιουργούμε τις βελτιστες συνθήκες συνεργασίας μεταξύ Τούρκων και Ελλήνων επαγγελματιών του Τουρισμού». 

Τέλος η προισταμένη Γραφείου Ε.Ο.Τ Τουρκίας, Μαρία Ραχμανίδου αναφέρθηκε στην  άριστη συνεργασία του Γραφείου Ε.Ο.Τ Τουρκίας  με το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη για την τουριστική προβολή διαφαίνεται στην σημερινή εκδήλωση προώθησης της Κρήτης. «Η ανταπόκριση και η συμμετοχή των μεγαλύτερων Τ.Ο΄ς της Τουρκίας είναι πραγματικά εντυπωσιακή. Θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιατέρως την Περιφέρεια Κρήτης για την άψογη συνεργασία μας στην διοργάνωση της εκδήλωσης. Η συνέργια μας για την προβολή της Κρήτης θα συνεχιστεί με την διοργάνωση Fam/Press Trip και θεματικών εκδηλώσεων». 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook