Όλα ανοιχτά για την μεγάλη πανορθόδοξη σύνοδο της Κρήτης μετά την άρνηση της Εκκλησίας της Βουλγαρίας και τις επιφυλάξεις Ρωσίας και Αντιοχείας

Την σοβαρή εμπλοκή που έχει δημιουργηθεί με την πανορθόδοξη σύνοδο στην Κρήτη, περιέγραφε άρθρο του Flashnews.gr πριν απο δύο ημέρες και υπο τον τίτλο “Στον “αέρα” η Πανορθόδοξη Σύνοδος! Δύο Εκκλησίες υποσκάπτουν τη διεξαγωγή”.

Και όπως φαίνεται στις επόμενες ώρες η κατάσταση έγινε ακόμη χειρότερη μετά την οριστική άρνηση της Εκκλησίας της Βουλγαρίας να συμμετάσχει στην σύνοδο, ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως ακυρώθηκε και η ειδική πτήση με την οποία θα ερχόταν στην Κρήτη η Βοπυλγαρική αποστολή στις 15 Ιουνίου.

Στο μεταξύ υπήρξε και ανακοίνωση του Πατριαρχείου Αντιοχείας που θέτει θέμα αρμοδιότητας του Κατάρ, καθώς και της Εκκλησίας της Ρωσίας η οποία εξέφρασε την άποψη πως ακόμη και μια Εκκλησία να μην παραστεί στην Σύνοδο, αυτή θα πρέπει να αναβληθεί.

Σε αυτό το κλίμα, οι πληροφορίες αναφέρουν πως την ερχόμενη Δευτέρα συγκαλείται εκτάκτως η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου και αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον η ανακοίνωση που θα εκδοθεί αμέσως μετά.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook