Μετά την είδηση-σοκ για πρόταση υποβιβασμού του Α.Ο. Χανιά στο προσκήνιο βγήκαν νέες λεπτομέρειες αναφορικά με το παιχνίδι Πανελυσινιακός-ΑΟΧ, που είχε λήξει με 3-1.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα αθηναϊκών ιστοσελίδων το μέλος της Επιτροπής Δεοντολογίας της ΕΠΟ Στέλλα Δραγατσίκη πρότεινε τον υποβιβασμό των δύο ομάδων, πρόστιμο 2,25 εκατομμυρίων ευρώ σε κάθε ομάδα και τον 10ετή αποκλεισμό από το ποδόσφαιρο και παράλληλα την απαγόρευση εισόδου στους αγωνιστικού χώρους στον γκολκίπερ του ΑΟΧ, Μπλάζιτς.

Αναλυτικά το δημοσίευμα του sport24.gr:

Η εισήγηση για τον αγώνα Ελευσίνα – Χανιά, το πρόστιμο μαμούθ στους γηπεδούχους και η εξοντωτική προτεινόμενη ποινή για τον πορτιέρε των Κρητικών, Σέρτζιαν Μπλάζιτς.

Ο δεύτερος αγώνας μετά το παιχνίδι Πανελευσινιακού – Ξάνθης, που μπήκε στο. στόχαστρο της Επιτροπής Δεοντολογίας της ΕΠΟ, είναι το παιχνίδι του πρωταθλήματος της Football League ανάμεσα στον Πανελευσινιακό και τα Χανιά που έγινε στις 21/12 με νίκη των γηπεδούχων με 3-1.

Το μέλος της Επιτροπής Στέλλα Δραγατσίκη προτείνει τον υποβιβασμό και των δύο ομάδων, πρόστιμο 2.25 εκατ. ευρώ για κάθε μία (για τους γηπεδούχους έχει εισηγηθεί το ίδιο πρόστιμο και για τον αγώνα με την Ξάνθη που σημαίνει ότι η Ελευσίνα απειλείται με πρόστιμο που μπορεί να φτάσει τα 4.5 εκατ. ευρώ!!!) και 10ετή αποκλεισμό από το ποδόσφαιρο και απαγόρευση εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους στον τερματοφύλακα των Χανίων σε εκείνο το παιχνίδι Σέρτζιαν Μπλάζιτς. Ποινή εξοντωτική για τον 34χρονο πορτιέρε, πλην όμως προβλεπόμενη από το άρθρο 22 του πειθαρχικού κώδικα για «χειραγώγηση αγώνα». Σε σοβαρές περιπτώσεις μάλιστα, ή σε υποτροπή το συγκεκριμένο άρθρο κάνει λόγο για αποκλεισμό εφ’ όρου ζωής!

Το ίδιο άρθρο βέβαια προβλέπει πρόστιμο 300.000 ευρώ για τις ομάδες εφόσον κριθούν υπαίτιες για χειραγώγηση, ποσό που καμία σχέση δεν έχει με τα 2.25 εκατ. ευρώ που προτείνει η ερευνήτρια της Επιτροπής.

Το μέλος της επιτροπής σημειώνει ότι και για τον συγκεκριμένο αγώνα δεν εξακριβώθηκαν τα ακριβή στοιχεία των παραγόντων, των αξιωματούχων και των ποδοσφαιριστών που εμπλέκονται, επικαλείται την έκθεση του BFDS, του συστήματος ανίχνευσης στοιχηματικής απάτης της UEFA δηλαδή και κάνει ιδιαίτερη αναφορά στον τερματοφύλακα των Χανίων.

«Βάσει των άνω ενδείξεων, πιθανολογείται ότι αυτός προέβη, για να προσπορίσει στον εαυτό του ή σε τρίτους περιουσιακό όφελος μέσω χρηματικών αποδόσεων από στoιxηματισμό, σε επηρεασμό και προκαθορισμό του αποτελέσματος του αγώνα που διεξήχθη την 21-12-2015, που έληξε με αποτέλεσμα 3-1 (ημίχρονο 0-0), αποσκοπώντας να κερδίσει παράνομα κέρδη» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Η συνέχεια θα δοθεί από τα υπόλοιπα μέλη της Επιτροπής Δεοντολογίας που είτε θα θέσουν την υπόθεση στο αρχείο, είτε θα καλέσουν τον παίκτη σε απολογία προτού αποφανθούν για ενδεχόμενη τιμωρία του.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook