Το Συνέδριο πραγματεύεται το καινούργιο πεδίο που προέκυψε από την ένωση της Κβαντικής Φυσικής και της Θεωρίας Υπολογισμού, τους Κβαντικούς Υπολογιστές. 

Θεματικά, οι εργασίες του συνεδρίου επικεντρώνονται στον τομέα των Κβαντικών Προσομοιωτών με Φωτονικά και Υπεραγώγιμα  Κβαντικά Κυκλώματα, τον πιο εξελιγμένο τομέα όσον αφορά την πειραματική υλοποίηση Κβαντικών Επεξεργαστών.

To Συνέδριο οργανώνεται από την Ερευνητική Ομάδα Κβαντικής Οπτικής και Κβαντικής Πληροφορίας του Επικ. Καθ. της Σχολής ΗΜΜΥ του Πολυτεχνείου Κρήτης  Δ. Γ. Αγγελάκη, σε συνεργασία με ερευνητικές ομάδες από τα Πανεπιστήμια ETH Ζυρίχης, Diderot Παρισιου, ICFO Βαρκέλωνης, TU Βιέννης και του Κέντρου Κβαντικών Τεχνολογιών Σιγκαπούρης.

 Οι διαλέξεις του Σχολείου απευθύνονται σε προχωρημένους μεταπτυχιακούς  φοιτητές υποψηφίους διδάκτορες και μεταδιδακτορικούς ερευνητές. Στο συνέδριο  θα συμμετέχουν πλέον των τριάντα-πέντε προσκεκλημένων Καθηγητών από ιδρύματα της Ευρώπης, της Αμερικής, και της Ασίας, όπως και εκπρόσωποι από ερευνητικά εργαστήρια εταιριών με ειδίκευση στις Κβαντικές Τεχνολογίες όπως το Quantum Artifical Intelligence Lab της Google.

To Σύνεδριο υποστήριζεται από τον Ευρωπαικό Οργανισμό COST-European Cooperation in Science and Technology και συγκεκριμένα από την Δράση Quantum-Nanophotonics και Κέντρου Κβαντικών Τεχνολογιών Σιγκαπούρης. Θα λάβει χώρα  στην Όρθοδοξη Ακαδημία Κρήτης στο Κολυμπάρι 4-11 Ιουνίου.

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του συνεδρίου
https://qlightcrete2016.org/
και στον πρόεδρο της οργανωτικής επιτροπής Επικ. Καθ.  Δ. Γ. Αγγελάκη στο  dimitris.angelakis@gmail.com

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook