Τα Χανιά θα έχουν την τιμή και την υπερηφάνεια να καμαρώσουν ακόμα έναν αθλητή τους σε Ολυμπιακούς αγώνες, αφού το… εισιτήριο εξασφάλισε ο εκπληκτικός Μιχάλης Αναστασάκης.

Ο Αναστασάκης πραγματοποίησε εκπληκτική εμφάνιση στους Μεσογειακούς αγώνες νέων που γίνονται στην Τύνιδα και με την απίστευτη επίδοση που έκανε εξασφάλισε τη συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, κάνοντας και ατομικό ρεκόρ.

Ο Χανιώτης αθλητής με βολή στα 77.08μ. έπιασε το όριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, αλλά και για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Άμστερνταμ, συντρίβοντας το ατομικό του ρεκόρ, που ήταν 74.52μ. Παράλληλα έκανε και πανελλήνιο ρεκόρ νέων, το οποίο κατείχε από το 1993 με επίδοση 76.12μ. ο Σάββας Σαριτζόγλου.

Με την επίδοση αυτή ο Αναστασάκης βρίσκεται πλέον στην πρώτη 4άδα όλων των εποχών στην Ελλάδα στη σφυροβολία, είναι 7ος φέτος στην Ευρώπη και 11ος στην παγκόσμια κατάταξη!

Το Δελτίο Τύπου του ΣΕΓΑΣ αναφέρει τα εξής:

Κάτι παραπάνω από εντυπωσιακή ήταν η παρουσία του Μιχάλη Αναστασάκη στους Μεσογειακούς Αγώνες Νέων στην Τύνιδα. Ο πρωταθλητής του Αλέξανδρου Παπαδημητρίου, όχι μόνο κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο, αλλά κατάφερε να το συνδυάσει με σπουδαία επίδοση. 
 
Το 77,08 μ. δεν του έδωσε μόνο την πρώτη θέση, αλλά την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, την τέταρτη θέση όλων των εποχών στο αγώνισμα για τη χώρα μας, αλλά και το πανελλήνιο ρεκόρ Νέων το οποίο ήταν 76,12 μ. και ανήκε στον Σάββα Σαριζτόγλου από τις 28 Μαΐου του 1993!
 
Ο Αναστασάκης, που πλέον έχει την 8η επίδοση φέτος στην Ευρώπη σε επίπεδο ανδρών, μπορεί δικαίως να σκέφτεται με αξιώσεις τη συμμετοχή του στη διοργάνωση του Άμστερνταμ, που προηγείται των Ολυμπιακών Αγώνων. “Δεν περίμενα πως θα καταφέρει σε αυτή την φάση να πετύχει μια τόσο μεγάλη βολή. Από την Τρίπολη κι έπειτα είδα πως είναι κουρασμένος και του μείωσα την προπόνηση. Συνεχίζουμε με τα Σιθώνεια και το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα”, είπε ο ομοσπονδιακός τεχνικός Αλέξανδρος Παπαδημητριου, που ο ίδιος μετρά ως αθλητής πέντε συμμετοχές σε Ολυμπιακούς Αγώνες και σήμερα κατάφερε να προσθέση την πρώτη του ως προπονητής.
 
Οι βολές του Αναστασάκη, ο οποίος ταξίδεψε στην Τύνιδα με ρεκόρ 74,52 μ., ήταν 69,62 μ., 75,27 μ., 69,10 μ., 73,47 μ., 77,08 μ. και άκυρη. Δεύτερος με 71,27 μ. ήταν ο Τούρκος Μπαλτατζί Οζχάν και τρίτος ο Ισλάμ Ιμπραχίμ (Αίγυπτος) με 70,33 μ.
 

 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook