Στον Α.Ο. Χανιά δεν υπάρχει ανησυχία για τα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για εισήγηση μέλους της Επιτροπής Δεοντολογίας της ΕΠΟ για υποβιβασμό της ομάδας για το εκτός έδρας ματς με τον Πανελευσινιακό.

Τη μη ανησυχία του ΑΟΧ έρχεται να ενισχύσει κι ένα δημοσίευμα του a-sports.gr που αναφέρει ότι η υπόθεση πάει ολοταχώς για αρχείο.

Αναλυτικά το δημοσίευμα:

Ολοταχώς για… αρχείο η εισήγηση υποβιβασμού του ανακριτικού τμήματος της Επιτροπής Δεοντολογίας, καθώς δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις τιμωρίας από τον πειθαρχικό κώδικα * Στη λίστα για σωρεία ανάλογων υποθέσεων και η Παναχαϊκή

Καλές οι εντυπώσεις (ακόμα και αν δεν είναι από πρόθεση, αλλά από μη γνώση του αντικειμένου), αλλά καλύτερη η ουσία… Μια εισήγηση του ανακριτικού -ή ερευνητικού, αν προτιμάτε- τμήματος της Επιτροπής Δεοντολογίας της ΕΠΟ ενδέχεται να στείλει Ξάνθη, Πανελευσινιακό και Χανιά σε απολογία με την κατηγορία χειραγώγησης αγώνων για στοιχηματικούς λόγους.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τις αναμετρήσεις Πανελευσινιακός – Ξάνθη 0-5 (στις 17/12) για το Κύπελλο Ελλάδας και Χανιά – Πανελευσινιακός 3-1 (στις 22/12)… Και όλα αυτά με βάση την έκθεση της Sportradar, η οποία αναφέρει ότι «πιθανολογείται» χειραγώγηση!

Βέβαια, τα στοιχεία και τα ευρήματα δεν εξακριβώθηκαν από πουθενά, όπως αναφέρει η τακτική δικαστής Στέλλα Δραγατσίκη, η οποία έκανε την έρευνα και μάλιστα προτείνει τον υποβιβασμό των εμπλεκόμενων ομάδων και παραλλήλως για Ξάνθη και Πανελευσινιακό προτείνει και πρόστιμο 3 εκατ. και 2,5 εκατ. αντιστοίχως!

«Βάσει των ως άνω ενδείξεων πιθανολογείται ότι αυτές οι ομάδες με εμπλοκή και ευθύνη παραγόντων και αξιωματούχων, αλλά και ποδοσφαιριστών τους (των ως άνω ομάδων), των οποίων τα ακριβή στοιχεία δεν εξακριβώθηκαν, προέβησαν, προκειμένου να προσπορίσουν για τον εαυτό τους ή για τρίτους παράνομο περιουσιακό όφελος μέσω χρηματικών αποδόσεων από στoιχηματισμό, σε επηρεασμό και προκαθορισμό του αποτελέσματος του αγώνα», αναφέρει η εισηγήτρια!

Ωστόσο, στην πραγματικότητα δεν υπάρχει καμία περίπτωση υποβιβασμού και η υπόθεση θα καταλήξει εν τέλει στο αρχείο (εκτός των άλλων, η όποια πρωτόδικη απόφαση προσβάλλεται στην Επιτροπή Εφέσεων και στο Διαιτητικό Δικαστήριο) διότι δεν καλύπτονται οι προϋποθέσεις για να επιβληθεί κάποια τιμωρία. Ο πειθαρχικός κώδικας, δηλαδή, για να θεωρηθεί μια ομάδα υπαίτια υπογραμμίζει ότι πρέπει να υπάρχει εμπλοκή αξιωματούχου ή περισσότεροι του ενός ποδοσφαιριστών, κάτι που δεν προκύπτει από πουθενά!

Σημειωτέον, επίσης, ότι το δικαστικό τμήμα της Επιτροπής Δεοντολογίας είναι διαφορετικό στη σύνθεσή του από το ανακριτικό (πάντα, όμως, με τακτικούς δικαστές).

Τέλος, αξίζει να επισημανθεί ότι ανάλογες εισηγήσεις υπάρχουν για σωρεία φερόμενων ως ύποπτων αγώνων τόσο για την Παναχαϊκή όσο και για τον Εργοτέλη. Αμφότερες, όμως, οι ομάδες έχουν ήδη υποβιβαστεί για αγωνιστικούς λόγους (βέβαια, οι Κρητικοί επειδή εγκατέλειψαν το πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής μεσούσης της περιόδου).

Άρα… άνθρακας ο θησαυρός και απλά… θόρυβος να γίνεται με Ξάνθη (κατά κύριο λόγο).

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook