Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε και φέτος ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος στον Κυπάρισσο του Δήμου Πλατανιά. 

Στην εκδήλωση, που συνδιοργάνωσαν,  την Κυριακή 05 Ιουνίου 2016, ο Δήμος Πλατανιά, η Τοπική Κοινότητα και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κυπάρισσου, παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Πλατανιά Γιάννης Μαλανδράκης, Αντιδήμαρχοι , Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων και πλήθος κόσμου. 

Στην εκδήλωση  παρουσιάστηκε,  ο “Χορός των Λουλουδιών και η έκκληση της Μάνας Γης”  (δρώμενο με παιδιά), η προβολή εικόνων για το περιβάλλον και εικόνες των ωραιότερων μπαλκονιών  του Κυπάρισσου , έγινε η απονομή αναμνηστικών διπλωμάτων, στα παιδιά που συμμετείχαν στο δρώμενο και στους ιδιοκτήτες των ωραιότερων μπαλκονιών, έγινε η παρουσίαση παραδοσιακών χορών από τον Λαογραφικό Όμιλο Χανίων και  τέλος την εκδήλωση έκλεισε  το Τμήμα Μουσικής της V Μεραρχία Πεζικού, με ελαφρολαϊκό  πρόγραμμα. 

Ευχαριστούμε όλους όσους συνείσφεραν για την πετυχημένη ολοκλήρωση αυτής της εκδήλωσης και ιδιαίτερα την  V Μεραρχία Πεζικού για την συμμετοχή της.

Στο τέλος της εκδήλωσης προσφέρθηκαν στους παρευρισκόμενος αναμνηστικά δώρα και  παραδοσιακό κέρασμα από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κυπάρισσου.