Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έχει εντοπίσει τη δράση προσώπων και ομάδων στο λεγόμενο σκοτεινό διαδίκτυο – Ένας από τους γνωστότερους χάκερ ο επονομαζόμενος Ιβάν Β αποτελεί τον κυριότερο στόχο των διωκτικών αρχών

Χιλιάδες στοιχεία Ελλήνων πολιτών πωλούνται σε λίστες με συγκεκριμένη ταρίφα. Ονοματεπώνυμα, διευθύνσεις, σταθερά τηλέφωνα, φαξ, αριθμοί κινητών ακόμη και ΑΦΜ πωλούνται για μόλις λίγα ευρώ καταλήγοντας στα χέρια επικίνδυνων κακοποιών.

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έχει εντοπίσει τη δράση προσώπων και ομάδων στο λεγόμενο σκοτεινό διαδίκτυο, γνωστό και ως «darknet», ωστόσο είναι δύσκολη η αντιμετώπισή τους. Σύμφωνα με το «Έθνος» ένας από τους γνωστότερους χάκερ ο επονομαζόμενος Ιβάν Β αποτελεί τον κυριότερο στόχο των διωκτικών αρχών.Τα θύματά του υπολογίζονται σε εκατομμύρια ανά τον κόσμο ενώ στις χώρες δράσης του βρίσκονται κυρίως η Ελλάδα και η Κύπρος. 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας υπάρχουν ολόκληροι κατάλογοι με στοιχεία προς πώληση και μάλιστα σε τιμές… ευκαιρίας. Συγκεκριμένα, οι κατάλογοι περιλαμβάνουν επιχειρηματικές και προσωπικές διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και πωλούνται σε επιχειρήσεις για διαφήμιση, αλλά και σε επικίνδυνους κακοποιούς. 

«Οι λίστες για την Ελλάδα είναι τρεις. Η πρώτη κοστίζει 70 ευρώ και περιλαμβάνει περίπου 50.000 επιχειρηματικά e-mails. Αυτή η λίστα περιλαμβάνει ακόμη και ονοματεπώνυμα, διευθύνσεις και αριθμούς τηλεφώνων. Η δεύτερη λίστα περιέχει 150.000 e-mails χωρίς όμως στοιχεία και κοστίζει 40 ευρώ. Η τρίτη λίστα προσφέρει 290.000 e-mails χωρίς άλλα στοιχεία και η τιμή της είναι 50 ευρώ. Και οι τρεις λίστες  μαζί κοστίζουν 80 ευρώ και η πληρωμή γίνεται μέσω PayPal» αναφέρεται στο δημοσίευμα. 

Είναι χαρακτηριστικό ότι στα στοιχεία που ήρθαν σε γνώση της εφημερίδας περιλαμβάνονται γνωστά πρόσωπα όπως ο πρώην υπουργός Γιώργος Αλογοσκούφης, το υπουργείο Παιδείας, ο κλάδος Οικονομικοτεχνικών και Πληροφορικής του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. κ.α.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook