Πανευρωπαϊκή προβολή θα έχει ο δήμος Οροπεδίου Λασιθίου κατά την διεξαγωγή των αγώνων δρόμου «Euro Cross 2016» που θα γίνουν από 22 έως 26 Ιουνίου 2016 στην Κρήτη.

Το πλαίσιο διεξαγωγής των αγώνων συζητήθηκε σε σύσκεψη στο δημαρχείο με την συμμετοχή του Δημάρχου Γιάννη Στεφανάκη και εκπροσώπων του συμβουλίου του Συλλόγου Υπαλλήλων της Τράπεζας της Ελλάδος και συγκεκριμένα της Ελένης Τσαγκαροπούλου, Δημήτρη Χρονόπουλου και Στέλιου Χαιδούτη. Στους αγώνες αναμένεται να συμμετάσχουν 130 αθλητές  που θα απαρτίζουν 12 αποστολές από τις Κεντρικές  Τράπεζες της Ευρώπης.

Τα κορυφαία τραπεζικά στελέχη της Ευρώπης, κατά την παραμονή τους στο νησί μας πρόκειται να επισκεφθούν το Οροπέδιο Λασιθίου προκειμένου να ξεναγηθούν στο Σπήλαιο του Δία και της Ευρώπης αλλά και να γευτούν την τοπική-παραδοσιακή κουζίνα.

Το κλιμάκιο του Συλλόγου Υπαλλήλων της Τράπεζας της Ελλάδος ευχαριστώντας το Δήμαρχο Γιάννη Στεφανάκη για τη συνεργασία και την στήριξη διεξαγωγής των αγώνων, πρόσφεραν στο Δήμαρχο αναμνηστικά δώρα με ιδιαίτερο συμβολισμό,   ένα συλλεκτικό νόμισμα  των 2 Ευρώ που απεικονίζει την Ευρώπη (λόγω του μύθου της πρώτης παρουσίας της Ευρώπης στο Δικταίο Άντρο κατά την αρπαγή της από τον Δία) και ένα νόμισμα που απεικονίζει τον πρώην Πρωθυπουργό και Διοικητή της Τράπεζας Ελλάδος Ξενοφών Ζολώτα. Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Γιάννης Στεφανάκης ευχαριστώντας τα στελέχη του Συλλόγου Υπαλλήλων της Τράπεζας της Ελλάδος για την επίσκεψη τους ανέφερε ότι ο δήμος θα είναι αρωγός για την επιτυχή διεξαγωγή των αγώνων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook