Σε 57.458 ανέρχονται την Τρίτη οι πρόσφυγες που βρίσκονται στην Ελλάδα, σύμφωνα με την καταμέτρηση του Συντονιστικού Οργάνου Διαχείρισης της Προσφυγικής Κρίσης.

Είναι περίπου 5.000 περισσότεροι σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες, καθώς την Τρίτη είχαν μετρηθεί 52.578 και τη Δευτέρα 52.002. Κι αυτό γιατί στην κατάσταση που έδωσε στη δημοσιότητα το συντονιστικό περιλαμβάνονται για πρώτη φορά χώροι, κυρίως στη βόρεια Ελλάδα, που νοικιάζονται από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR), όπου φιλοξενούνται 5.692 άτομα.
 
Την ίδια ώρα, 18 νέες αφίξεις, όλες στη Λέσβο, καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο. Συνολικά στα νησιά του βορείου Αιγαίου ζουν εγκλωβισμένοι, σε εφαρμογή της συμφωνίας Ευρωπαϊκής Ένωσης-Τουρκίας, 6.445 άτομα. Από αυτά τα 2.970 είναι στη Λέσβο, 2.491 στη Χίο και 984 στη Σάμο.

Πάντως, ο αριθμός των προσφύγων που διαμένουν στη Λέσβο μειώνεται καθημερινά, καθώς σε μεγάλες ομάδες τους εγκρίνεται το αίτημα χορήγησης ασύλου και αναχωρούν για την Αθήνα, προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία χορήγησης ασύλου. Κάτι τέτοιο δεν γίνεται στη Χίο αφού η αρμόδια υπηρεσία δεν έχει ακόμα λειτουργήσει λόγω έλλειψης χώρων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook