Μόνο την περασμένη χρονιά, δύο φυλομεταβατικές γυναίκες βρέθηκαν κρεμασμένες στο κελί τους σε δύο διαφορετικές ανδρικές φυλακές

Άλλη μία τρανσέξουαλ γυναίκα εστάλη να εκτίσει την ποινή της σε ανδρική φυλακή στο Ηνωμένο Βασίλειο, παρά τις αυτοκτονίες που σημειώθηκαν πέρυσι από κρατούμενες που βρέθηκαν στην ίδια δυσχερή θέση.

Παρά τις δεσμεύσεις της βρετανικής κυβέρνησης ότι θα αναθεωρήσει τον κανονισμό για τους τρανσέξουαλ κρατούμενους, φυλομεταβατικές γυναίκες και γυναίκες που έχουν υποβληθεί σε επέμβαση αλλαγής φύλου συνεχίζουν να στέλνονται σε ανδρικές φυλακές, γεγονός που έχει προκαλέσει την οργή πολλών οργανώσεων προάσπισης των δικαιωμάτων της LGBT κοινότητας.

Μόνο την περασμένη χρονιά, δύο φυλομεταβατικές γυναίκες βρέθηκαν κρεμασμένες στο κελί τους σε δύο διαφορετικές ανδρικές φυλακές, με διαφορά λίγων εβδομάδων μεταξύ τους. Μετά από τον σάλο που προκλήθηκε από τον χαμό των δύο γυναικών, μία τρίτη τρανσέξουαλ, η Tara Hudson, μεταφέρθηκε σε γυναικεία φυλακή και η βρετανική κυβέρνηση δεσμεύτηκε να προβεί στις απαιραίτητες μεταρρυθμίσεις ώστε να μην επαναληφθούν ανάλογες τραγωδίες.

Ωστόσο, όπως αποκάλυψε  βουλευτής των Εργατικών  Daniel Zeichner, μία τρανσέξουαλ γυναίκα (η οποία επιθυμεί να παραμείνει ανώνυμη) εκτίει αυτή τη στιγμή την ποινή της σε ανδρική φυλακή. «Πρόκειται για μία ψηφοφόρο μου που ζει πολύ δύσκολες στιγμές σε ένα σωφρονιστικό ίδρυμα για άνδρες. Η κυβέρνηση είχε δεσμευτεί για αναθεώρηση του κανονισμού, ωστόσο παραμένει άγνωστο κατά πόσο έχει προχωρήσει αυτή η διαδικασία», δήλωσε ο Zeichner σε βρετανικά ΜΜΕ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τον ισχύοντα κανονισμό των φυλακών, οι τρανσέξουαλ κρατούμενοι πρέπει να διαθέτουν Πιστοποιητικό Αναγνώρισης Φύλου (GRC) για να αποστέλλονται στο σωφρονιστικό ίδρυμα που αρμόζει στη νέα τους ταυτότητα. Ωστόσο, η γραφειοκρατία και το υψηλό κόστος για την απόκτηση αυτού του πιστοποιητικού το καθιστούν απαγορευτικό για πολλές κρατούμενες.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook