Ο Άρης Γραικούσης ερμηνεύει με το πιάνο και τη φωνή του, διαχρονικά κλασσικά κομμάτια και τραγούδια. Οι λάτρεις της κλασσικής μουσικής θα έχουν την ευκαιρία να τον απολαύσουν σε Ρέθυμνο και Ηράκλειο.

Ο γνωστός και καταξιωμένος πιανίστας Άρης Γραικούσης μετά την μεγάλη επιτυχία στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, παρουσιάζει το ρεσιτάλ «Μουσικοί Συσχετισμοί» σε επιλεγμένους προορισμούς ανά την Ελλάδα για την καλοκαιρινή περίοδο 2016.

Πρώτος σταθμός σταθμός της περιοδείας του, το Ρέθυμνο, τη Δευτέρα 13 Ιουνίου το Ρέθυμνο (αίθουσα “Παντελής Πρεβελάκης” του Ωδείου Ρεθύμνου), ενώ ακολουθεί το Ηράκλειο, το Σάββατο 9 Ιουλίου (“Κηποθέατρο Μ.Χατζιδάκις”).

Με αφορμή την παρουσία του στην Κρήτη, το επόμενο διάστημα, ο Άρης Γραικούσης μας μιλά για το κονσέρτο του, αλλά και γενικότερα την αντίληψη της κλασσικής μουσικής από το μέσο πολίτη, στην Ελλάδα του σήμερα.

1.    Στις 13 Ιουνίου θα παρουσιάσετε στο Ρέθυμνο ένα κονσέρτο με τίτλο «Μουσικοί Συσχετισμοί». Μιλήστε μας λίγο για τη δομή του κονσέρτου.

Οι «μουσικοί συσχετισμοί» είναι ένα ρεσιτάλ προσωπικών μου επιλογών, από διαφορετικούς συνθέτες  εποχές και στυλ. Είναι ένας διαχρονικός διάλογος ανάμεσα στους κλασικούς και νεότερους αξιόλογους δημιουργούς. Morricone και  Rachmaninoff, Chaplin και Αlbeniz, Chopin και Καραίνδρου Liszt και Αττίκ… Η αγάπη μου τόσο για την κλασική μουσική όσο και για τα υπέροχα κινηματογραφικά θέματα, αλλά και τα τάνγκο του Piazzolla μέχρι τα τραγούδια των Piaf, Gardel, Αττίκ, με οδήγησαν να «χτίσω» ένα μουσικό διήγημα, δεμένο σε εφτά ενότητες. Αφήνοντας την ενέργεια τα συναισθήματα, τις αντιθέσεις και την φαντασία να με ταξιδεύουν σ’ αυτό το υπέροχο κόσμο της μουσικής.

2.    Πόσο έτοιμο είναι το κοινό να υποδεχθεί έναν πιανίστα κλασσικής μουσικής σε συναυλίες σε μεγάλες  πόλεις της Ελλάδας;

Το κοινό υπάρχει σε όλες τις πόλεις της χώρας μας και περιμένει από εμάς τους δημιουργούς – ερμηνευτές, να βρούμε τον τρόπο να το πλησιάσουμε με την μουσική μας. Η προσπάθειά μου με τους «Μουσικούς συσχετισμούς», στοχεύει ακριβώς σ’ αυτό.

3.    Πιστεύετε ότι η νεότερη γενιά είναι περισσότερο εξοικιωμένη  με την κλασσική μουσική;

Εμείς οι  μουσικοί έχουμε υποχρέωση να καθοδηγούμε  το  νεότερο κοινό να το ελκύουμε  και να το πυκνώνουμε, με εμπνευσμένες και σωστές επιλογές. Αν είμαστε συνέχεια παρόντες και συνεχίσουμε να εμφανιζόμαστε θα προσελκύουμε με τις προτάσεις μας, όλο και περισσότερους νέους.

4.    Πόσο έχει επηρεάσει η κρίση τη δουλειά σας και πόσο δύσκολο είναι σήμερα ένας μουσικός σαν κι εσάς να υπηρετεί την τέχνη του;

Η κρίση είναι πρόκληση για τους καλλιτέχνες. Έχει αποδειχθεί σε περιόδους μεγαλύτερης κρίσης ότι η έμπνευση και η αγάπη για την τέχνη, βοηθάει αμφίδρομα, τους καλλιτέχνες και το κοινό.

5.    Φεύγοντας το κοινό από τις συναυλίες σας τι θα θέλατε να έχει αποκομοίσει; Ποιος είναι ο στόχος;

Ανάταση, ευχαρίστηση, χαρά φαντασία   και μία απέραντη αγάπη για την μουσική. Κλασική ή μοντέρνα να αγαπάτε την μουσική γιατί βοηθάει στην κατανόηση της ζωής.

Να σημειωθεί ότι Χορηγός Επικοινωνίας του κονσέρτου στο Ρέθυμνο, είναι το Flashnews.gr.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook