Ο εφημέριος της ενορίας έπαθε σοκ όταν αντίκρισε τα αποτελέσματα της εισβολής

Εικόνες ντροπής άφησαν πίσω τους για μια ακόμη φορά οι ιερόσυλοι που βανδαλίζουν εκκλησίες σε διάφορες περιοχές της Κρήτης και κυρίως στο Ηράκλειο. Αυτή τη φορά, άφησαν τη σιχαμερή «υπογραφή» τους στο εκκλησάκι της Ζωοδόχου Πηγής «Σπηλιώτισσα», στο Παλαιόκαστρο του Δημου Μαλεβιζίου.

Ο εφημέριος της ενορίας έπαθε σοκ όταν αντίκρισε τα αποτελέσματα της εισβολής. Όλος ο μικρός ναός ήταν γεμάτος από συνθήματα κατά της χριστιανικής θρησκείας, γραμμένα με κάρβουνο στους τοίχους. Το χειρότερο, όμως, είναι ότι οι δράστες είχαν αφοδεύσει στο εσωτερικό της εκκλησίας και είχαν λερώσει με τα περιττώματά τους την Αγία Τράπεζα και 13 θρησκευτικές εικόνες.

Η φράση «Κερνάει ο Δίας», που ήταν γραμμένη σε έναν τοίχο, προσανατολίζει τους  αστυνομικούς που ερεύνησαν το χώρο αναζητώντας στοιχεία στο ενδεχόμενο οι εισβολείς να ήταν Δωδεκαθεϊστές. Παρόμοιοι βανδαλισμοί είχαν γίνει και στο παρελθόν, με τελευταίο αυτόν στις 16 Δεκεμβρίου 2015 στη μικρή εκκλησία της Αγίας Ειρήνης στα Σπήλια, όπου οι δράστες παραβίασαν το παγκάρι, άρπαξαν όσα χρήματα υπήρχαν μέσα και, αφού κατέστρεψαν το τέμπλο, τις εικόνες και τα κεριά, αφόδευσαν στον εξωτερικό τοίχο του ναού.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook