Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Τυμπακίου, διοργανώνει τους "Πυργιώτικους Αγώνες 2016" την Κυριακή 3 Ιουλίου 2016 στο μαρτυρικό Τυμπάκι.

Οι αγώνες αυτοί έχουν ως σκοπό να ωθήσουν τον κόσμο, τόσο τους "ντόπιους" κατοίκους όσο και τους φίλους-τουρίστες, στον αθλητισμό, καθώς επίσης και μία κίνηση για να μάθουν όλοι τα κάλλη του τόπου.

Οι άνθρωποι του συλλόγου θέλουν να παρακινήσουν τον κόσμο να συμμετάσχει σε τέτοιες διοργανώσεις! Να προσελκύσουν κόσμο από όλα τα μέρη να έρθει να γνωρίσει τον τόπο: Να τρέξει κατά μήκος της παραλίας του Κόκκινου Πύργου, με την χρυσή αμμουδιά από την μια πλευρά και το βουνό του Ψηλορείτη από την άλλη. Να τρέξει στα γραφικά χωριά με τους φιλόξενους κατοίκους, την πανοραμική θέα προς το Λιβυκό πέλαγος και τους αμέτρητους ελαιώνες στο κάμπο της Μεσσαράς.

Η διαδρομή που θα γίνει έχει ως εξής:

Αγώνας 5 Χιλιομέτρων: Τυμπάκι – Κόκκινος Πύργος – Τυμπάκι. 
Αγώνας 13,5 Χιλιομέτρων: Τυμπάκι - Λαγολιό - Κλήμα -Τυμπάκι.

Ακολουθούν σημαντικές οδηγίες για όλους τους ενδιαφερόμενους:

1. Διαδρομές: 

-Διαδρομή 13.5 χιλιομέτρων σε μικτό "τεραιν" (άσφαλτο και χωματόδρομο) με 185 μέτρα υψομετρική διαφορά. Η διαδρομή απαιτεί ικανοποιητικό επίπεδο φυσικής κατάστασης και έχει όριο τερματισμού 2 ώρες και 30 λεπτά. Η εκκίνηση του αγώνα θα δοθεί στις 18:00 από την κεντρική πλατεία Τυμπακίου.  

-Διαδρομή 5 χιλιομέτρων: μια εύκολη διαδρομή για αθλητές μικρότερων αποστάσεων αλλά και για αρχάριους και για αυτούς που θα ήθελαν απλά να περπατήσουν. 

-Διαδρομή 1000 μέτρων για τους μικρούς μας φίλους. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν μόνο μαθητές δημοτικού. Η εκκίνηση του αγώνα θα δοθεί στις 18:05 από την κεντρική πλατεία Τυμπακίου.  

2. Συμμετοχή μπορείτε να δηλώσετε ηλεκτρονικά πατώντας εδώ αλλά και σε προκαθορισμένα σημεία στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Φαιστού.

3. Oι αγώνες των 13.5 και 5 χιλιομέτρων θα χρονομετρηθούν ηλεκτρονικά ενώ οι διαγωνιζόμενοι θα παραλαμβάνουν το τσιπάκι και τον αριθμό τους την ημέρα του αγώνα από τη γραμματεία στην Κεντρική Πλατεία Τυμπακίου. 

4. Το κόστος συμμετοχής είναι 5 ευρώ για τους αγώνες των 13.5 και 5 χιλιομέτρων αντίστοιχα. Η συμμετοχή για μαθητές δημοτικού είναι δωρεάν. 

5. Πληροφορίες, Δελτία Τύπου και συνεχείς αναβαθμίσεις στην σελίδα μας στο Facebook, στην σελίδα του Πολιτιστικού Συλλόγου και στην ιστοσελίδα www.runningcrete.com και στα τηλέφωνα 6953004642 και 6976699033.

O αγώνας θα γίνει με την υποστήριξη του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Χανίων, του Συλλόγου Μαραθονοδρόμων Κρήτης, του Ομίλου Υπεραποστάσεων Κρήτης και του Συλλόγου Υγείας δρομέων Ρεθύμνου.