Το γαλλικό πλοίο του διεθνούς στολίσκου με προορισμό τη Γάζα βρίσκεται περικυκλωμένο από ισραηλινά πολεμικά πλοία, ανακοίνωσε εκπρόσωπος της επιχείρησης.

«Το πλοίο έχουν περικυκλώσει τουλάχιστον τρία ισραηλινά πολεμικά πλοία και από τις 09:06 ώρα Παρισιού (10:06 ώρα Ελλάδος), υπάρχουν προβλήματα στην επικοινωνία. Δεν μπορούμε να επικοινωνήσουμε μαζί τους, ούτε μέσω τηλεφώνου ούτε μέσω Διαδικτύου», τόνισε ο Ζυλιέν Ριβουάρ από το Παρίσι.

Πλοία του ισραηλινού Πολεμικού Ναυτικού ζήτησαν από το γαλλικό σκάφος  να απομακρυνθεί από την περιοχή, ανακοίνωσε στρατιωτικός εκπρόσωπος.

«Τα πολεμικά πλοία διέκοψαν τον πλου του σκάφους και προειδοποίησαν τους επιβαίνοντες ότι πλησιάζουν την περιοχή του ναυτικού αποκλεισμού», διευκρίνισε ο εκπρόσωπος χωρίς περισσότερες λεπτομέρειες.

Απεσταλμένος του Αλ Τζαζίρα που βρίσκεται πάνω στο γαλλικό «Dignite-AlKarama» μαζί με άλλους 16 επιβάτες μετέδωσε πως οι Ισραηλινοί τους ανακοίνωσαν ότι θα καταλάβουν το σκάφος αν οι ακτιβιστές δεν ακολουθήσουν τις οδηγίες τους.

Νωρίτερα, εκπρόσωπος της επιχείρησης δήλωσε πως το γαλλικό πλοίο βρίσκεται  «περικυκλωμένο από τουλάχιστον τρία ισραηλινά πολεμικά πλοία» και πως υπάρχουν προβλήματα στην επικοινωνία με τους ακτιβιστές.

Το γαλλικό πλοίο του διεθνούς στολίσκου επεδίωκε να σπάσει τον ναυτικό αποκλεισμό της Λωρίδας της Γάζας, πλέοντας αργά προς το παλαιστινιακό έδαφος όπου επρόκειτο να φθάσει νωρίς το απόγευμα. Νωρίτερα ο Ριβουάρ είχε ανακοινώσει: «Το πλοίο που πλέει αργά σε μία ήρεμη θάλασσα αναμένεται να φθάσει περί τις 17:00 έως 19.00 ανοικτά των ακτών της Λωρίδας της Γάζας».
 
Οι ακτιβιστές που επιβαίνουν στο γαλλικό πλοίο έστειλαν μηνύματα μέσω του Twitter διευκρινίζοντας ότι κατά τη διάρκεια της νύκτας διέκοψαν τον πλου.

Ισραηλινή στρατιωτική εκπρόσωπος είχε δηλώσει ότι η πορεία του πλοίου παρακολουθείται, αρνήθηκε όμως να διευκρινίσει σε ποια απόσταση από τις ακτές της Γάζας το ισραηλινό ναυτικό σκοπεύει να διακόψει τον πλου.

Το «Dignite-Al Karama» απέπλευσε την Κυριακή από το Καστελλόριζο με επίσημο προορισμό της Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου. Στο πλοίο επιβαίνουν γάλλοι, καναδοί, σουηδοί και έλληνες ακτιβιστές, καθώς και η γνωστή δημοσιογράφος της Haaretz Αμίρα Χας και ένα συνεργείο του τηλεοπτικού δικτύου Al-Jazira.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook