Την αναβολή της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου προτείνει και η Ορθόδοξη Εκκλησία της Σερβίας και ενώ σε λιγότερο από μια εβδομάδα έχει προγραμματιστεί η έναρξη της ιστορικής συνόδου. 

Μετά τη Βουλγαρία και την Αντιόχεια που ανακοίνωσαν ότι θα απουσιάζουν, την Ρωσία που θεωρεί πως πρέπει να αναβληθεί εφόσον δεν θα μετέχουν άπαντες, τώρα και η Σερβία, σύμφωνα με την romfea, θεωρείται αμφίβολη στο αν θα μετέχει στην Αγία και Μεγάλη Σύνοδο.

Σε επιστολή που απέστειλε στον Οικουμενικό Πατριάρχη η Σερβική Εκκλησία προτείνει την αναβολή της Συνόδου “μέχρι να επιλυθούν οι διαφορές που υπάρχουν ανάμεσα στις Ορθόδοξες Εκκλησίες”. “Η Εκκλησία μας βλέπει εμπόδια να συμμετάσχει υπό τις παρούσες συνθήκες στην Αγία και Μεγάλη Σύνοδο” ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου της Σερβικής Εκκλησίας.

“Πριν από τη διεξαγωγή αυτού του ιστορικού γεγονότος, είναι απαραίτητο να επιλυθούν οι διαφορές μεταξύ των τοπικών Εκκλησιών, να επιτευχθεί συναίνεση και να γίνει αναθεώρηση των εγγράφων.

Παρά τις απουσίες το Οικουμενικό Πατριαρχείο ανακοίνωσε πως η Πανορθόδοξη Σύνοδος θα πραγματοποιηθεί κανονικά.

Σημειώνεται ότι σήμερα το πρωί, στο Κολυμπάρι Χανίων ξεκίνησαν οι εργασίες της επιτροπής εκπροσώπων από τις Ορθόδοξες Εκκλησίες , οι οποίοι θα προετοιμάσουν το μήνυμα που θα εγκριθεί από την Αγία και Μεγάλη  Πανορθόδοξη Σύνοδο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook