Οι ομάδα του Dance Days, μας δίνει το σύνθημα για να μπούμε στο...χορό και να συμμετέχουμε στις δράσεις του φεστιβάλ.

Και φέτος το καλοκαίρι, η πόλη των Χανίων θα έχει την χαρά να φιλοξενήσει, τις εκδηλώσεις του Dance Days. Από τις 20 έως 28 Ιουλίου, δεκάδες εκδηλώσεις με θέμα τον χορό, θα πραγματοποιηθούν σε χώρους πολιτισμού της πόλης των Χανίων. Παραστάσεις με καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο, σεμινάρια για κάθε ηλικία και ενδιαφερόμενο, προβολές ταινιών χορού, διαλέξεις-συζητήσεις γύρω από θέματα που αφορούν την κίνηση, αλλά και άλλες καλλιτεχνικές δράσεις θα μας κάνουν να αγαπήσουμε ακόμα περισσότερο το χορό.

Το Dance Days ξεκίνησε το 2011. Διοργανώνεται από τον Σύλλογο Σύγχρονου Χορού «Συν-Κίνηση» και τον Δήμο Χανίων, υποστηρίζεται από το Σωματείο Ελλήνων Χορογράφων και έχει καταφέρει να αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα του είδους του στη χώρα.

Συνολικά μέχρι σήμερα (στις 5 προηγούμενες διοργανώσεις) έχουν φιλοξενηθεί 53 παραστάσεις σύγχρονου χορού, 24 σεμινάρια από χορογράφους και χορευτές, 14 εργαστήρια, 6 video dance projects, το Athens Video Dance Project και 7 διαλέξεις.

Το Dance Days στηρίζεται σχεδόν εξ' ολοκλήρου σε εθελοντές και χορηγούς και οι δράσεις του φεστιβάλ απευθύνονται προς όλους.

Τον Απρίλιο του 2015 το Dance Days παρουσιάστηκε στο Palma amb la Dansa, στη Μαγιόρκα της Ισπανίας, όπως και στην 1η Συνάντηση Παραστατικών Τεχνών στη Νησιωτική Ελλάδα, στη Λήμνο. Φέτος δήλωσε παρόν στην Πλατφόρμα Σύγχρονου Χορού στην Κύπρο και τον Απρίλιο στις διοργανώσεις της Τσεχικής Πλατφόρμας Χορού και στο Aerowaves, SpringForward 2016, στην Πράγα.

Φέτος,  θα πραγματοποιηθούν 13 παραστάσεις σύγχρονου χορού, 18 σεμινάρια από χορογράφους, χορευτές, μουσικούς και εκπαιδευτικούς, video dance projects, το Athens Video Dance Project, διαλέξεις και άλλες παράλληλες δράσεις.

Επιπλέον, φέτος διευρύνεται ο κοινωνικός χαρακτήρας του φεστιβάλ. Τα σεμινάρια, οι παραστάσεις και οι δράσεις του συνδυάζουν μια ποικιλομορφία προσδοκώντας να κινητοποιήσουν ανθρώπους όλων των ηλικιών (4 - 65+ ετών), διαφορετικών ενδιαφερόντων και αφετηριών, μεταφέροντας το μήνυμα πως ο χορός μας αφορά όλους.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει εκτός από τις καθημερινές παραστάσεις και προβολές,  σεμινάρια σύγχρονου και κλασικού χορού, ακροβατικών, performing, χορογραφίας- σύνθεσης, δημιουργικής έκφρασης εφήβων, γονέων- παιδιών κ.ά., από χορογράφους, χορευτές και εκπαιδευτικούς.

Παιδικό χοροθέατρο, παράσταση με κυρίες 65+ , πολιτικό χοροθέατρο, βραδιά νέων χορογράφων, χορευτικός αγώνας judo και άλλα θα γεμίσουν τις καλοκαιρινές μας βραδιές.

Οι διοργανωτές του Dance Days 2016, μας προσκαλούν όλους να συμμετάσχουμε και να υποστηρίξουμε τις δράσεις του Dance Days 6, Χανιά 2016!

 

Σοφία Φαλιέρου, Καλλιτεχνική Διευθύντρια του DANCE DAYS CHANIA & Ομάδα Υποστήριξης Dance Days Chania

Για περισσότερες πληροφορίες: Υπεύθυνη σεμιναρίων Ντιάνα Κεφάλα: 694 72 60 860, [email protected]

Γενικές πληροφορίες: Χρύσα Γεωργίου 697 280 2927, Σοφία Φαλιέρου 694 579 3984 - Ελ. Βενιζέλου 89, Χανιά

 

https://www.facebook.com/DanceDaysChania/

http://dancedays.gr/

https://vimeo.com/user45591430/videos