Η 14η Ιουνίου έχει θεσμοθετηθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, τον Ερυθρό Σταυρό και την Ερυθρά Ημισέληνο, την Παγκόσμια Ομοσπονδία Εθελοντών Αιμοδοτών και τον Διεθνή Οργανισμό Μετάγγισης Αίματος.

Κεντρικό μήνυμα της φετινής παγκόσμιας ημέρας είναι: «Το αίμα μας ενώνει όλους/ Blood connect us all» μήνυμα που προβάλλει την αλυσίδα αλληλεγγύης εθελοντής αιμοδότης-αίμα-ασθενής.

Με στόχο την ενημέρωση και προβολή της μεγάλης σημασίας της προσφοράς αίματος, καθώς και της ενθάρρυνσης περισσότερων πολιτών και ειδικά νέων, στην υιοθέτηση της εθελοντικής αιμοδοσίας ως τρόπου ζωής, στάσης και συμπεριφοράς, σε όλους τους νομούς της Κρήτης διοργανώνονται εθελοντικές αιμοδοσίες από τα Τμήματα αιμοδοσίας των νοσοκομείων, τις κινητές μονάδες και τους Συλλόγους Αιμοδοτών.

Η 14η Ιουνίου, συνιστά μια ξεχωριστή ευκαιρία προκειμένου να προσελκυστούν νέοι τακτικοί αιμοδότες, αλλά και να δημιουργηθεί ένα κλίμα συνεχούς επαγρύπνησης σχετικά με την σπουδαιότητα της εθελοντικής προσφοράς αίματος.

Γιατί, η εθελοντική αιμοδοσία δεν είναι απλώς μια πράξη αγάπης προς το συνάνθρωπο. Είναι μια πράξη βαθιάς κοινωνικής ευθύνης.

Με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα η 7η Υ.ΠΕ Κρήτης εκφράζει ένα μεγάλο ευχαριστώ σ’ όλους εκείνους τους ξεχωριστούς ανθρώπους, που ως τακτικοί εθελοντές αιμοδότες, αποτελούν τη βάση της παροχής  αίματος στη χώρα μας, σώζοντας  ανθρώπινες ζωές.