Την Δευτέρα θα τοποθετηθούν οι πρώτοι κώδωνες σε επιλεγμένα σημεία του Δήμου Χανίων και μετά θα ξεκινήσει η ανάπτυξη του δικτύου με μεγαλύτερους μεταλλικούς κώδωνες σε μεγάλους παραγωγούς γυάλινων συσκευασιών

Την Δευτέρα 13 Ιουνίου  ξεκινά ακόμα ένα βήμα για αποτελεσματικότερη και αποδοτική ανακύκλωση στα Χανιά αλλά και προς την αύξηση του όγκου των ανακυκλώσιμων υλικών από την ΔΕΔΙΣΑ με την τοποθέτηση των πρώτων ειδικών κίτρινων κωδώνων (αποκαλούνται και καμπάνες) στους οποίους θα γίνεται συγκέντρωση αποκλειστικά γυάλινων συσκευασιών.

Το πρόγραμμα υλοποιείται σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ), προκειμένου να μην καταλήγουν στα κοινά απορρίμματα οι γυάλινες συσκευασίες και θα λειτουργήσει αρχικά παράλληλα με το δίκτυο των κίτρινων κάδων γυαλιού το οποίο σταδιακά θα αποσύρεται.

Την Δευτέρα θα τοποθετηθούν οι πρώτοι κώδωνες σε επιλεγμένα σημεία του Δήμου Χανίων και αμέσως μετά θα ξεκινήσει η ανάπτυξη του δικτύου με μεγαλύτερους μεταλλικούς κώδωνες σε μεγάλους παραγωγούς γυάλινων συσκευασιών δηλαδή σε καταστήματα υγειονομικού  ενδιαφέροντος και ξενοδοχεία. Κατόπιν και μέσα στο καλοκαίρι θα επεκταθεί η τοποθέτηση κωδώνων και σε άλλους Δήμους.

Το πρόγραμμα στοχεύει σε επιχειρήσεις αλλά σαφώς απαιτεί και την συμμετοχή των πολιτών γι’ αυτό και η ΔΕΔΙΣΑ καλεί όλους μας να συμμετέχουμε στην νέα αυτή προσπάθεια ανακύκλωσης των γυάλινων συσκευασιών, που είναι πολύ σημαντική, για την επιτυχία του προγράμματος στην περιοχή μας και συμβάλλει στην προστασία του Περιβάλλοντος.

Στο νέο αυτό ξεκίνημα δεν θα πρέπει να συμβάλουμε όλοι μας με ευαισθησία αποφεύγοντας  πιθανά λάθη του παρελθόντος με την τοποθέτηση μέσα στους κώδωνες (όπως και στους κίτρινους κάδους) μόνο γυάλινων συσκευασιών και μπουκαλιών. Υλικά όπως τζάμια, κεραμικά, πήλινα, πορσελάνες, πυρίμαχα, παρμπρίζ, καθρέπτες και φυσικά σκουπίδια δεν έχουν θέση στα κίτρινα σημεία!!

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook