Τις πρώτες επίσημες σημάνσεις για σταθμούς φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων, τοποθέτησε την Παρασκευή η Νέα Ζηλανδία, στο πλαίσιο των κυβερνητικών δεσμεύσεων για γρήγορη μετάβαση στις φιλικότερες προς το περιβάλλον «ηλεκτρικές μεταφορές».

 «Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι το μέλλον και η κυβέρνηση μας σκοπεύει να επιταχύνει τη διάδοσή τους στη Νέα Ζηλανδία», υπογράμμισε ο αρμόδιος υπουργός Μεταφορών, Σάιμον Μπρίτζες, προαναγγέλοντας ότι οι πινακίδες θα επεκταθούν γρήγορα σε όλους τους δρόμους όλης της χώρας.

Η κυβέρνηση αναγνωρίζει ότι υπάρχει μία σειρά εμποδίων που δεν βοηθούν τα νοικοκυριά να στραφούν στα ηλεκτρικά οχήματα, όπως η έλλειψη γνώσης για τα οχήματα αυτά, ο περιορισμένος αριθμός διαθέσιμων μοντέλων και η απουσία εκτεταμένης υποδομής φόρτισής τους. 

Για τον λόγο αυτό προωθεί πολιτικές που θα υπερκεράσουν τα προσκόμματα, διευκολύνοντας την μετάβαση από την βενζίνη και το ντίζελ. 

Η Νέα Ζηλανδία στοχεύει στον διπλασιασμό των ηλεκτρικών οχημάτων στους δρόμους κάθε χρόνο, για τα επόμενα πέντε χρόνια, ώστε να έχουν φτάσει τα 64.000 έως το 2021. 

skai.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook