Επιβεβαιώθηκε από την εξέταση DNA ότι η απανθρακωμένη σορός που ανασύρθηκε από την Porsche Cayenne ανήκει στον εκδότη Παναγιώτη Μαυρίκο. Την εξέταση διενήργησε το Εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας της Ιατρικής Σχολής Αθηνών.

Σε 15-20 ημέρες αναμένονται και τα αποτελέσματα των ιστολογικών-τοξικολογικών εξετάσεων, ωστόσο εκτιμάται ότι ο εκδότης έχασε τη ζωή του από τη φωτιά που ξεσπάσε από ανεξήγητο μέχρι στιγμής λόγο στο αυτοκίνητό του.

Mήνυση κατ’ αγνώστων για ανθρωποκτονία από πρόθεση προτίθεται να υποβάλει η οικογένεια του Παναγιώτη Μαυρίκου. Αυτό δήλωσε ο δικηγόρος της, Αλέξης Κούγιας, προκειμένου, όπως εξήγησε, να έχει πρόσβαση στη δικογραφία και, κυρίως, να οριστούν πραγματογνώμονες και τεχνικοί σύμβουλοι που θα ερευνήσουν την υπόθεση.

Την ίδια ώρα, πάντως, σύμφωνα με πηγές της ΕΛ.ΑΣ., η μητέρα του 42χρονου κατέθεσε στους αστυνομικούς ότι τις τελευταίες ημέρες ο γιος της παραπονιόταν για αδιαθεσία του και χαμηλή πίεση.

Σύμφωνα με τον ποινικολόγο και φίλο του εκδότη, τρία είναι τα σενάρια που ερευνώνται: Είτε πρόκειται για ατύχημα, είτε για βλάβη του αυτοκινήτου, είτε για εγκληματική ενέργεια. Ο κ. Κούγιας ανέφερε ότι ο Παναγιώτης Μαυρίκος διατηρούσε σε άριστη κατάσταση το αυτοκίνητο, που είχε πολύ εξελιγμένα συστήματα ασφαλείας και ήταν μηχανικά ελεγμένο. 

Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο χρησιμοποιούσε κυρίως η σύζυγος του Μαυρίκου, ενώ επέβαιναν σε αυτό και τα παιδιά τους.

Στο μεταξύ, στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. συνεχίζεται ο εξονυχιστικός έλεγχος στο καμμένο όχημα Porsche Cayenne, της συζύγου του Παναγιώτη Μαυρίκου, που φέρεται ότι οδηγούσε ο 42χρονος, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπήρξε δολιοφθορά ή εάν πρόκειται για μηχανική βλάβη.

Σε πρώτη φάση, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, δεν έχουν εντοπιστεί ίχνη εκρηκτικού ή εμπρηστικού μηχανισμού στο όχημα, ούτε υπάρχει παραμόρφωση στις λαμαρίνες του.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook