Αν και το μυστήριο γύρω από τη δολοφονία της Ελευθερίας Αγραφιώτου παραμένει, η κατάθεση της οικιακής της βοηθού δίνει νέες διαστάσεις στο θρίλερ.

Όπως αποκάλυψε στην εκπομπή της «Φως στο Τούνελ» η Αγγελική Νικολούλη, πρόκειται για το πρόσωπο που την είδε για τελευταία φορά πριν φύγει από το σπίτι της το πρωί της 21ης Απριλίου, της ημέρας που εξαφανίστηκε. Η γυναίκα από την Γεωργία που εργαζόταν καιρό στο σπίτι της Αγραφιώτου μίλησε στη δημοσιογράφο και υποστήριξε ότι κάθε Τρίτη και Πέμπτη, η Αγραφιώτου έφευγε από το σπίτι για περισσότερο από μια ώρα. Έλεγε πως πήγαινε για φυσιοθεραπεία αλλά ποτέ δεν είχε αποκαλύψει που και σε ποιον.

 Ακόμα ότι το πρωί της μοιραίας μέρας, η 69χρονη συνταξιούχος της είχε πει πως θα πάει στο Χαλάνδρι για να πληρώσει το οξυγόνο της μητέρας της. Αλλά το ίδιο απόγευμα, στο σπίτι του Νέου Ηρακλείου είχε πάει κούριερ με τις αποδείξεις που έδειχναν πως η πληρωμή είχε γίνει στο κατάστημα την προηγούμενη μέρα.

Η οικιακή βοηθός περιγράφει πως η Αγραφιώτου, τις τελευταίες μέρες πριν από την εξαφάνιση ήταν νευρική, στενοχωρημένη και έκλαιγε συχνά και πως έψαχνε αγγελίες για δουλειά. Η 30χρονη λέει πως η σχέση τους ήταν πολύ καλή, διαψεύδοντας τον κηπουρό του θύματος που είχε υποστηρίξει πως οι δυο γυναίκες είχαν κόντρα και πως η 69χρονη σκεφτόταν να την απολύσει.

Αργά το απόγευμα της Πέμπτης 21 Απριλίου, η 30χρονη οικιακή βοηθός λέει πως ανησύχησε όταν η Αγραφιώτου αργούσε να γυρίσει. Έτσι, κάποια στιγμή ανάμεσα στις 17:00 και τις 17:30 αποφάσισε να της τηλεφωνήσει. Ο κινητό χτύπησε αλλά όπως περιγράφει κάποιος το έκλεισε. Νομίζοντας πως πήρε λάθος αριθμό, ξανακάλεσε. Από εκείνη τη στιγμή ήταν κλειστό. Έτσι, της άφησε μήνυμα στον τηλεφωνητή.

Όταν προσπάθησε ξανά στις 21:30 αλλά το κινητό παρέμενε απενεργοποιημένο, η 30χρονη Γεωργιανη αποφάσισε να ενημερώσει το ζευγάρι των κουμπάρων της Αγραφιώτου που έμεναν στο απέναντι διαμέρισμα. Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει, η κουμπάρα της 69χρονης της είπε ότι δεν μπορεί να τη βοηθήσει και της έκλεισε την πόρτα. Εκείνη, τηλεφώνησε σε όλα τα τηλέφωνα που ήταν αποθηκευμένα στο σταθερό αλλά κανείς δεν ήξερε τίποτα.

Το επόμενο πρωί, μαζί με φίλες της έψαξαν στα νοσοκομεία και στη συνέχεια επικοινώνησαν με τη Γραμμή Ζωής για να εκδοθεί Silver Alert. Καθώς εκείνη δεν είχε άδεια παραμονής και φοβόταν να πάει στην αστυνομία, την εξαφάνιση δήλωσαν οι κουμπάροι του θύματος.

Όπως υποστήριξε, η σύζυγος της είπε πως δεν μπορεί να τη βοηθήσει και της έκλεισε την πόρτα. Προσπάθησε μάταια να καλέσει σε όλα τα τηλέφωνα που είχαν αποθηκευτεί στη μνήμη του σταθερού τηλεφώνου του διαμερίσματος αναζητώντας βοήθεια. Κανείς δεν ήξερε το παραμικρό.

Η οικιακή βοηθός αποκάλυψε επίσης πως η Ελευθερία Αγραφιώτου της είχε δώσει εντολή να μη σηκώνει το κινητό και να μην ανοίγει την πόρτα αν εκείνη δεν ήταν σπίτι και πως η 69χρονη είχε καυγαδίσει κάποιες φορές με κάποιον στο τηλέφωνο.

Σύμφωνα με την οικιακή βοηθό, το Σάββατο 23 Απριλίου, ο βαφτισιμιός της Αγραφιώτου πήγε στο σπίτι του Νέου Ηρακλείου και πήρε δυο τσάντες έγγραφα από το δωμάτιο της άτυχης 69χρονης, ένα λαπτοπ και το παλιό της κινητό.

newpost.gr

Η μαρτυρία της αυτή προκάλεσε την παρέμβαση του βαφτισιμιού της Αγραφιώτου, που μέσω e-mail από τη Μόσχα όπου σπουδάζει, ανέφερε πως οι ντετέκτιβ που προσέλαβε του ζήτησαν να τους παραδώσει το λάπτοπ του θύματος, τη συσκευή του παλιού κινητού που χρησιμοποιούσε, αλλά και προσωπικά έγγραφα της Ελευθερίας Αγραφιώτου. Η ανησυχία για την τύχη της νονάς του τον οδήγησε να πάρει από το σπίτι χωρίς να το πολυσκεφθεί τα προσωπικά της στοιχεία, τα οποία χρειάζονταν και για την έκδοση Silver Alert.


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook