Τελευταία ενημέρωση 17:20

Υπό την παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων από Λασίθι και Ηράκλειο και αυστηρών μέτρων ασφαλείας συνεχίζεται η επίσκεψη του Υπουργού Εργασίας Γιώργου Κατρούγκαλου στην Κρήτη.

Μετά και την ένταση και τις αποδοκιμασίες που προκάλεσε η εμφάνιση του Υπουργού στο Ηράκλειο, δυνάμεις ασφαλείας, βρίσκονταν ακροβολισμένες στο χώρο μέσα και έξω από το ξενοδοχείο "Ερμής" στον Άγιο Νικόλαο, όπου στις 11:30 ξεκίνησε η ομιλία του κ. Κατρούγκαλου, υπό την παρουσία στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και εκπροσώπων εργατικών ενώσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αστυνομικοί της ΕΛΑΣ, δεν επέτρεψαν στους παρευρισκόμενους να έχουν μαζί τους ούτε μπουκάλια νερό, για λόγους ασφαλείας, ενώ στην εκδηλωση το παρών έχουν δώσει περίπου 70 άτομα.

Βίντεο κατά την είσοδο του κ.Κατρούγκαλου στο ξενοδοχείο "Ερμής"

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, δημιουργήθηκε μικροένταση όταν μέλη του Εργατικού Κέντρου καθώς και εκπρόσωποι των εργαζομένων του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου, διαμαρτυρήθηκαν ότι σκόπιμα δεν έπαιρναν τον λόγο.Λίγη ωρα αργότερα επανήλθε η ηρεμία στην αίθουσα και η συζήτηση συνεχίστηκε κανονικά.

Μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης γυρίζουμε σελίδα ανέφερε μεταξύ άλλων ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γιώργος Κατρούγκαλος σε δηλώσεις του το μεσημέρι από τον 'Αγιο Νικόλαο Λασιθίου.

Παράλληλα επανέλαβε την πολιτική δέσμευση της Κυβέρνησης ότι δεν θα μειωθούν συντάξεις και μίλησε για άνοιγμα στην κοινωνία ενώ σχολιάζοντας τις χθεσινές εντάσεις, παρατήρησε ότι «αυτό το άνοιγμα στην κοινωνία μικρές ομάδες προσπάθησαν να το ματαιώσουν»

Ο κ. Κατρούγκαλος μίλησε σε ξενοδοχείο της πόλης με θέμα «τι νομοθετήθηκε σε Φορολογικό - Ασφαλιστικό, τι θέλουμε για τα Εργασιακά δικαιώματα», έπειτα από πρόσκληση της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Λασιθίου.

Πριν την ομιλία του ο υπουργός Εργασίας σε δηλώσεις του τόνισε: «Μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και το τέλος της πολιτικής αβεβαιότητας που από το 2014 βάραινε στην Ελλάδα γυρίζουμε σελίδα».

Επίσης σημείωσε: «Είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε πάλι τη πορεία ανάκαμψης της Ελληνικής Οικονομίας και με τη συνταγματική αναθεώρηση να δώσομε τέλος στο παλιό πολιτικό σύστημα της διαπλοκής».

Συνεχίζοντας ο υπουργός Εργασίας υπογράμμισε ότι τώρα λοιπόν που γύρισε σελίδα εχουμε αποφασίσει να κάνουμε ένα άνοιγμα στην κοινωνία με περιοδείες των μελών της Κυβέρνησης και των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε: «Όπως ξέρετε χθες αυτό το άνοιγμα στην κοινωνία μικρές ομάδες προσπάθησαν να το ματαιώσουν».

Ξέρετε, συνέχισε, ότι οι αντισυγκεντρώσεις καμιά σχέση δεν έχουν με την Αριστερά. Αυτοί που σκότωσαν τον Λαμπράκη, είπε, δεν ήταν Αριστεροί και πρόσθεσε: «Εμείς θα συνεχίσομε χωρίς να φοβόμαστε τραμπουκισμούς αυτών των μικρών ομάδων. Γι’ αυτό ανοιγόμαστε στην κοινωνία γιατί είμαστε η ελπίδα της κοινωνίας και ένα πολιτικό σύστημα διαφορετικό και για μια επιστροφή σε συνθήκες που δεν θάναι αυτές της μιζέριας μετά από έξι χρόνια».

Απαντώντας σε ερώτηση ο κ. Κατρούγκαλος ανέφερε ότι πρέπει «Να ξεχωρίσαμε όμως τον ψόγο που δίνουν οι πολίτες αβίαστα και οι συγκεκριμένες ομάδες είτε τραμπούκων οι ανθρώπων που νομίζουν ότι παίζουν την επανάσταση στο πλαίσιο της μικρής μιζέριας των 5-6 ατόμων».

Ακόμη ο κ. Κατρούγκαλος, απαντώντας σε άλλη ερώτηση είπε πως αν λυπήθηκε για κάτι χθες ήταν πόσοι λίγοι συγκεντρώθηκαν από τα συνδικάτα. «Ήταν καμιά δεκαριά άνθρωποι έξω από την αίθουσα που είχα ζητήσει να συναντηθώ με φορείς. Στην πραγματικότητα πολύ λιγότεροι από τα μέλη των ΔΣ των συνδικάτων» και πρόσθεσε: «Εμείς θέλομε τα συνδικάτα μαζικά και θέλομε μια ανοιχτή συζήτηση με αυτά» σημειώνοντας ακόμη πως και τα συνδικάτα θα πρέπει να εκπροσωπούν τον κόσμο να μην έχουν αυτή την απομόνωση.

Στη συνέχεια υπογράμμισε πως «θέλουμε να ελπίζουμε ότι με την επιστροφή των συλλογικών διαπραγματεύσεων, που είναι ο βασικός στόχος της Κυβέρνησης για τις μεταρρυθμίσεις στο εργασιακό αυτή η σημερινή κατάσταση των συνδικάτων που κανένα δεν ικανοποιεί πρέπει να αλλάξει».

Εξ’ άλλου ο ίδιος ανέφερε ότι την φωνή της κοινωνίας και των αγροτών φυσικά και την ακούμε και αυτό, όπως είπε, ήταν ακριβώς το μήνυμα που ήθελε να στείλει: «Άλλο η κοινωνία, άλλο τα συνδικάτα, άλλο οι τραμπούκοι…».

Τέλος ο κ. Κατρούγκαλος επανέλαβε ότι «έχουμε μια πολιτική δέσμευση ότι δεν θα μειώσουμε τις συντάξεις. Δεν μειώσαμε καθόλου μισθούς δεν μειώσαμε κύριες συντάξεις και αυτή είναι η βασική μας διαφορά από την προηγούμενη διακυβέρνηση» ανέφερε χαρακτηριστικά .

Υπενθυμίζεται ότι το μεσημέρι ο ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου, εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία χαρακτηρίζει προβοκατόρικες και τραμπούκικες τις διαμαρτυρίες συγκεντρωμένων χθες στην αίθουσα Ανδρόγεω όπου είχε προγραμματιστεί ομιλία του κ. Κατρούγκαλου και η οποία τελικά ματαιώθηκε.

 

βίντεο από anatolh.com