Με στόχο να σταματήσουν άνθρωποι να ψάχνουν στα σκουπίδια οι «τοίχοι της καλοσύνης» εξαπλώνονται ολοένα και περισσότερο.

Ήδη οι κοινότητες που δραστηριοποιούνται από μέσο κοινωνικής δικτύωσης έχουν δημιουργήσει χάρτες στους οποίους μπορείτε να δείτε που υπάρχουν «τοίχοι της καλοσύνης» και να κρεμάσετε  τρόφιμα, φαγητό ή οτιδήποτε μπορεί να δώσει στους ανήμπορους συνανθρώπους μας, την χαμένη τους αξιοπρέπεια.

Δείτε που υπάρχουν «Τοίχοι της Καλοσύνης» στα Χανιά

Δείτε που υπάρχουν «Τοίχοι της Καλοσύνης» σε ολόκληρη την Ελλάδα

Αρχές και στόχοι της Ομάδας  “ο τοίχος της καλοσύνης –Χανιά” 

"Ο " ΤΟΙΧΟΣ ΤΗΣ ΚΑΛΟΣΥΝΗΣ" είναι μια ιδέα που ενέπνευσε μια παρέα φίλων από τη Λάρισα. Η ιδέα ξεκίνησε από το Ιράν. Εξαπλώθηκε πολύ γρήγορα και στην υπόλοιπη Ελλάδα και πλέον δε διάφορες πόλεις έχουν δημιουργηθεί ομάδες εθελοντών που την υλοποιούν. Όπως και στα Χανιά!

Αποκλειστικός στόχος της προσπάθειάς μας είναι να φύγουν οι σακούλες "καθαρό φαγητό" από τους κάδους σκουπιδιών και όσοι θέλουν και έχουν τη δυνατότητα, να μπορούν να τις αφήνουν όμορφα στις κρεμάστρες που έχει τοποθετήσει η ομάδα σε διάφορα σημεία της πόλης. Επίσης ως ομάδα προσπαθούμε να κινητοποιήσουμε και άλλους συμπολίτες μας στην έννοια της αλληλεγγύης και της ανιδιοτελούς προσφοράς. Πιστεύουμε επίσης ότι δεν πρέπει να πηγαίνει χαμένη ούτε μία μπουκιά φαγητό και κανένας συνάνθρωπος μας να μην ψάχνει στα σκουπίδια για φαγητό. Ήταν τόσο απλοϊκό και φυσικό για μας, υλοποιήθηκε χωρίς δεύτερες σκέψεις, με μεγάλη χαρά και πολύ ενθουσιασμό, βγαίνοντας εμείς οι ίδιοι πρώτα από τον μικρόκοσμό μας και τα δικά μας προβλήματα Δεν το ξεκινήσαμε σε καμία περίπτωση για την προσωπική μας προβολή παριστάνοντας τους ¨καλούς¨ και ¨φιλάνθρωπους".

Ως ομάδα κινούμαστε με κριτήριο την αλληλεγγύη, την ανιδιοτελή προσφορά και τις αγνές προθέσεις των συνανθρώπων μας και με βάση τους πιο πάνω στόχους . Επίσης δεν επιβάλουμε σε κανέναν να ακολουθήσει τη δική μας λογική και ιδεολογία. Ο καθένας που αποφασίζει να εφαρμόσει την ιδέα μας στη γειτονιά του ή στην πόλη του, είναι ελεύθερος να το κάνει με όποιον τρόπο θέλει και με δική του ευθύνη.

Η σελίδα της ομάδας "ΤΟΙΧΟΣ ΤΗΣ ΚΑΛΟΣΥΝΗΣ - Χανιά" στο FB δημιουργήθηκε για να εξυπηρετήσει τους στόχους της ομάδας των Χανίων. Ο καθένας μπορεί να αναλάβει ο ίδιος να υλοποιήσει την ιδέα στη γειτονιά του ή να ενταχθεί με τους υπόλοιπους εθελοντές της ομάδας.

Η δημοσιοποίηση της προσπάθειας σε ΜΜΕ έχει ως στόχο την εξάπλωση της ιδέας και σε καμία περίπτωση την προσωπική ή άλλου είδους προβολή ή διαφήμιση.

Ομάδες που τυχόν θα δημιουργηθούν και θα παρεκκλίνουν από τις αρχές, τους στόχους και τη φιλοσοφία της δικής μας ομάδας δεν είναι αποδεκτές, ούτε και εκφράζουν την ομάδα μας."