Τα θέματα που συζητήθηκαν κατα την συνάντηση του Δημάρχου Κισσάμου με τον Υπουργό Οικονομίας

ΤΗν Κίσσαμο επισκέφθηκε το απόγευμα του Σαββάτου ο Υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης, ο οποίος ξεναγήθηκε σε δομές της Κισάμου όπου ενημερώθηκε απο τον Δήμαρχο Θεόδωρο Σταθάκη,για την πορεία έργων σημαντικών για την περιοχή, όπως δημοσίευσε απο χθες το Flashnews.gr

Με ανακοίνωσή του “ο Δήμαρχος Κισσάμου ευχαριστεί θερμά τον Βουλευτή Χανίων και Υπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, κ. Γιώργο Σταθάκη, ο οποίος παρά το βεβαρημένο πρόγραμμα του, αποδέχτηκε την πρόσκληση μας και πραγματοποίησε ολιγόωρη επίσκεψη στην πόλη μας, προκειμένου να κάνει αυτοψία στους χώρους  υλοποίησης  δυο έργων ιδιαίτερης σημασίας για τον δήμο μας.

Α) ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ:  Προώθηση της ολοκλήρωσης κατασκευής  του κλειστού γυμναστηρίου στην θέση «Γλυκορίζια» το οποίο η νεολαία και οι δημότες μας το δικαιούνται ως μοναδικό χώρο άθλησης, ιδιαίτερα τους χειμερινούς μήνες.

Β) ΛΙΜΑΝΙ ΚΙΣΣΑΜΟΥ:  Υλοποίηση της απόφασης ίδρυσης Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου,  δυνατότητες για δημιουργία μαρίνας και υδατοδρόμιου στο λιμάνι «Καβονησίου» Κισσάμου και επαναλειτουργία του καρνάγιου.

 Ενημερώθηκε ο υπουργός ότι υπάρχει προμελέτη και ΦΕΚ χωροθέτησης της μαρίνας. Ο Δήμος Κισσάμου, είτε υλοποιηθεί η απόφαση για Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο, είτε μέσω του λιμενικού ταμείου  νομού Χανίων,  είναι υπέρ της σύμπραξης με ιδιώτη (ΣΔΙΤ) για την κατασκευή των αναφερθέντων έργων.

Ο Υπουργός αφού κατανόησε την αναγκαιότητα των παραπάνω έργων δεσμεύτηκε για: α) την άμεση υλοποίηση του κλειστού γυμναστηρίου και  β) την εξέταση της απόφασης του δημοτικού συμβουλίου για το λιμάνι Κισσάμου και την προοπτική εξεύρεσης επενδυτών για κατασκευή μαρίνας και υδατοδρόμιου.”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook