Σήμερα ακυρώθηκαν οι πτήσεις προς και από το Παρίσι, το Λονδίνο, τη Φρανκφούρτη, τις Βρυξέλλες, τη Ζυρίχη, τη Γενεύη, την Αθήνα και το Δουβλίνο – Η απεργία έχει επηρεάσει τις μετακινήσεις περισσοτέρων από 50.000 ταξιδιωτών από την Παρασκευή

Οι Σουηδοί πιλότοι της σκανδιναβικής εταιρίας SAS συνεχίζουν σήμερα την απεργία τους με μισθολογικά αιτήματα μετά τη νέα αποτυχία των διαπραγματεύσεων, ανακοίνωσε ο αερομεταφορέας που προβλέπει σοβαρά προβλήματα στα δρομολόγιά του στην Ευρώπη.

«Το συνδικάτο των Σουηδών πιλότων απέρριψε χθες μια δεύτερη πρόταση του μεσολαβητή που είχε αποδεκτεί ο SAS», ανακοίνωσε η εταιρία διευκρινίζοντας ότι οι διαπραγματεύσεις δεν αφορούν τα μέλη του προσωπικού που είναι Δανοί και Νορβηγοί.

Η πλειοψηφία των περίπου 230 πτήσεων εσωτερικού και μεσαίων αποστάσεων θα ακυρωθούν, επηρεάζοντας τις μετακινήσεις 27.000 επιβατών, σύμφωνα με την SAS. Η απεργία, η οποία ξεκίνησε την Παρασκευή από 400 πιλότους που έχουν τη βάση του στο αεροδρόμιο Αρλάντα της Στοκχόλμης, πραγματοποιείται σε περίοδο αιχμής για την εταιρία και επηρεάζει κυρίως τις πτήσεις τσάρτερ.

Σήμερα ακυρώθηκαν οι πτήσεις προς και από το Παρίσι, το Λονδίνο, τη Φρανκφούρτη, τις Βρυξέλλες, τη Ζυρίχη, τη Γενεύη, την Αθήνα και το Δουβλίνο. Η απεργία έχει επηρεάσει τις μετακινήσεις περισσοτέρων από 50.000 ταξιδιωτών από την Παρασκευή.

Η διοίκηση της SAS υποστηρίζει ότι όλα τα αιτήματα των πιλότων, που αφορούν επίσης συμβάσεις εργασίας που προσφέρουν μεγαλύτερη ασφάλεια, θα οδηγούσε σε αύξηση 10% των δαπανών.

Ωστόσο, οι πιλότοι αποποιήθηκαν το 2012 την αναπροσαρμογή των όρων εργασίας τους προκειμένου ο αερομεταφορέας να ανακάμψει, «επιτρέποντάς του έτσι να εξοικονομήσει δισεκατομμύρια», τόνισε ο Μάρτιν Λιντγκρεν, πρόεδρος του συνδικάτου.

Ο σουηδικός αερομεταφορέας δεν έχει ποσοτικοποιήσει δημόσια τις απώλειες από την απεργία, αλλά οι οικονομικοί αναλυτές τις υπολογίζουν σε τουλάχιστον 1,2 εκατομμύριο δολάρια ημερησίως.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook